20:31 03.07.2013

Томенко звернувся до Захарченка з проханням припинити перешкоджання міліцією діяльності журналістів у Врадіївці

2 хв читати

Голова комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко (фракція "Батьківщина") звернувся до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з вимогою, щоб правоохоронці Миколаївської області не перешкоджали роботі журналістів.

"Я звернувся до міністра внутрішніх справ із проханням налаштувати своїх співробітників активніше розслідувати факт зґвалтування та побиття Ірини Крашкової, а не перешкоджати діяльності журналістів, які працюють там для того, щоб інформувати громадян про ситуацію", - сказав М.Томенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Голова комітету наголосив, що "якби не громадськість і не журналісти, про цю історію ніхто не дізнався б".

М.Томенко зазначив, що підлеглі В.Захарченка мають сконцентрувати свої зусилля не на тому, щоб перешкоджати роботі журналістів, а на своїх прямих обов'язках - розкритті злочинів, які відбуваються не тільки у Врадіївці, а й скрізь у країні.

Як повідомлялося, 3 липня у Врадіївці міліція затримала журналістів телеканалів "1+1" і "TBi", коли журналісти намагалися поспілкуватися з колишнім начальником місцевого відділення міліції Віталієм Синицьким у будинку, де мешкає родина Синицьких.

"За словами дружини колишнього керівника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області, незнайомці почали стукати у вікно будинку. Не дочекавшись відповіді, чоловіки відчинили вхідні двері й увійшли в будинок саме в той момент, коли заявниця виходила до них", - наголошується в повідомленні УЗГ МВС України.

Водночас у прес-службі телеканалу "TBi" повідомили, що на хвіртці будинку не було дзвінка, хвіртка була відчинена, тому журналіст і оператор зайшли у двір, намагаючись покликати жителів будинку.

"Наші колеги вийшли з двору, проте через короткий проміжок часу з'явилася оперативна група міліції у складі восьми правоохоронців. Як згодом повідомили журналістам, їх викликала дружина екс-начальника райвідділу. Журналістів доставили до райвідділу, де оголосили, що проти них буде порушено кримінальну або адміністративну справу за вторгнення на приватну територію", - йдеться в повідомленні телеканалу.

В УЗГ МВС України повідомили, що інформацію про зазначену подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань із кваліфікацією за ч. 1 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА