10:08 04.07.2013

Затримано заступника начальника Врадіївського райвідділу міліції - прокуратура області

2 хв читати

Заступника начальника Врадіївського райвідділу міліції Миколаївської області підозрюють у приховуванні злочинів, скоєних на території району, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прокуратурі області.

У відомстві зазначили, що кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень) КК України.

Правоохоронця затримали в четвер уранці.

У прес-службі прокуратури уточнили, що протягом 2011-2013 років на території Врадіївського району було скоєно чотири умисні вбивства: три - у 2011 році, перше - у 2012 році. Поточного року умисних вбивств у смт. Врадіївці не зареєстровано. Серед зазначених чотирьох убивств одне залишається нерозкритим - це вбивство 15-річної дівчинки.

"У лютому поточного року прокуратура Миколаївської області провела спільне засідання колегії прокуратури та управління Міністерства внутрішніх справ у Миколаївській області щодо розкриття та розслідування кримінальних проваджень за фактами нерозкритих умисних убивств минулих років", - прокоментував начальник управління нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні прокуратури Миколаївської області Анатолій Жмура.

А.Жмура додав також, що наразі кримінальні провадження зазначеної категорії вивчають додатково працівники прокуратури районного рівня та обласного апарату.

"Вживаються заходи щодо активізації їх розслідування, відпрацювання нових версій, спрямованих на розкриття злочинів, зокрема кримінального провадження за фактом убивства 15-річної дівчинки", - зазначив він.

Як повідомлялося, у Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирового, побили та зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, численні забої та гематоми. Жінці вже зробили дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили та зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист М.Рабіненко.

Д.Поліщука і М.Рабіненка затримали, а перебування Є.Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Є.Дрижака затримали.

Згодом прокуратура Миколаївської області підготувала та направила до суду подання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту затриманому Є.Дрижаку. 3 липня суд Центрального району Миколаєва суд задовольнив подання прокуратури й обрав запобіжний захід Є.Дрижаку у вигляді утримання під вартою на два місяці.

Водночас місцеві жителі заявляють, що цей випадок - не перший у районі, проте раніше злочини замовчувалися і не розслідувалися належним чином. Місцева міліція об'єктивно не розслідувала їх, а вибивала свідчення з випадкових людей для поліпшення статистики розкриття злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА