13:42 05.07.2013

Із закріпленням у законі терміну "кібербезпека", можна буде покращувати законодавство для ефективної боротьби з інтернет-злочинністю - МВС

2 хв читати

У МВС України сподіваються на якнайшвидше ухвалення законопроекту, що передбачає закріплення термінів "кіберпростір" і "кібербезпека", після чого буде розроблено концепцію боротьби зі злочинністю в Інтернеті та стандартизовано законодавче поле у цій сфері.

"Потрібен системний підхід та уніфікація термінології, слід стандартизувати законодавство, передусім, у термінах", - розповів начальник управління із боротьби з кіберзлочинністю МВС України Максим Литвинов в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, створюючи законопроект про кібербезпеку, правоохоронці близько двох років обговорювали його серед фахівців і профільних відомств.

"Ми намагалися розробити концепцію і весь час упиралися в те, що то один термін, то другий, то третій не підтверджуються чинним законодавством. Тому вирішили почати з простого: наш законопроект, зареєстрований у березні у Верховній Раді, стосується закріплення в законодавстві двох термінів - "кібернетична безпека" і "кібернетичний простір". Закріпивши ці два терміни, можна дати початок приведенню у відповідність інших законодавчих актів ", - розповів М.Литвинов.

Він уточнив, що наразі законопроект розглянуто в парламентських комітетах. "Ми дуже розраховуємо на його ухвалення, тому що це надасть можливість далі прогресувати законодавству. Сподіваємося, що восени ухвалюватимуть закон, а там вже парламентаріям видніше", - зазначив начальник управління.

При цьому М.Литвинов додав: "Після закріплення в законодавстві двох цих термінів буде створена концепція кібербезпеки, а на її основі визначатиметься розвиток інших законів".

Повний текст інтерв'ю розміщено на сайті агентства в розділі "Ексклюзивні інтерв'ю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА