16:57 05.07.2013

"Київ Сіті Інтертеймент" стане інвестором встановлення колеса огляду в центрі Києва

2 хв читати

ТОВ "Київ Сіті Інтертеймент" (Київ) стало переможцем конкурсу з пошуку інвестора для встановлення атракціону "Колесо огляду" із супутніми об'єктами обслуговування біля Музею води на території Центрального парку культури та відпочинку в Києві.

Згідно з оголошенням Київської міськдержадміністрації в газеті "Хрещатик" у п'ятницю, результати конкурсу затверджено в розпорядженні міськдержадміністрації від 2 липня 2013 року.

Крім того, ТОВ "Голосіївська інвестиційна компанія" стала переможцем конкурсу на залучення інвестора для облаштування арт-галереї просто неба на вул. Набережно-Хрещатицькій у Подільському районі столиці. Результати конкурсу затверджено розпорядженням міськдержадміністрації від 1 липня 2013 року.

"Я особисто як архітектор вважаю, що колесо тут може бути, й мені хотілося б його тут побачити. Колесо огляду - це елемент технічний, механічний. Я не порівнював би його з якою-небудь забудовою або серйозною спорудою. Додам, що колесо на схилі ніхто ставити не має наміру. Його ставлять на горі, на стійкій поверхні материкового ґрунтового географічного утворення. Рішення ухвалюватиметься зважено, після того, як усі думки буде вислухано та враховано. Обговорення тривають уже понад рік", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" головний архітектор міста Сергій Целовальник.

Колесо огляду планують встановити в Києві до Дня Незалежності. Його висота над рівнем моря становитиме 220 метрів, висота самого колеса - близько 50 м. Вартість проекту - понад 22 млн грн. Для його реалізації буде залучено фахівців, котрі брали участь у створенні Europa Park у Німеччині, "Диснейленду" в Парижі та Yas Waterworld в Абу-Дабі.

На колесі буде змонтовано 36 кабінок із панорамними вікнами на вісім осіб кожна. Вони будуть закриті й обладнані системою кондиціонування та підігріву повітря. Крім того, у складі колеса буде спеціально обладнано VIP-кабіну. Колесо для забезпечення надійності закріплення на пагорбі, а також для запобігання зсувам встановлять на плиті на палях завдовжки близько 30 м. Одна прогулянка на колесі триватиме 15 хвилин, за які колесо зробить три оберти.

ТОВ "Київ Сіті Інтертеймент" створено в грудні 2012 року. Основні види діяльності компанії - функціонування атракціонів і тематичних парків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА