19:03 05.07.2013

Глава МЕРТ Прасолов: Ефективна ЗВТ є оптимальною моделлю взаємодії держав-учасниць СНД

2 хв читати

Уряд України розглядає співпрацю у рамках СНД як один із пріоритетів зовнішньоекономічної політики, для втілення в життя якого буде докладено максимум зусиль, заявляє міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

"У тісній взаємодії з урядами наших сусідів забезпечуються необхідні умови для зміцнення торговельних зв'язків, розверстаної кооперації, вирішуються давно назрілі життєво важливі не лише для наших країн питання, а й для наших сусідів з Європи", - заявив він, виступаючи на засіданні IV Міжнародного інвестиційного форуму "Ялтинські ділові зустрічі" в п'ятницю.

За його словами, країни СНД на сьогодні є одними з головних торговельних партнерів України, їхня частка в загальному обсязі українського товарообігу за 2012 рік становила 39%.

"Особливо важливим є те, що країни СНД є основним ринком збуту української продукції з високою доданою вартістю, насамперед продуктів машинобудування, металургійної промисловості, хімічної продукції та продовольчої продукції", - сказав міністр.

Водночас він додав, що країни СНД залишаються важливим джерелом надходження стратегічної для України сировини, матеріалів, напівфабрикатів та комплектуючих. Насамперед це стосується енергоносіїв, синтетичного каучуку, міді, нікелю тощо.

"Ефективно функціонуюча зона вільної торгівлі у рамках СНД на сьогодні є оптимальною моделлю взаємодії держав-учасниць СНД і має стати відправною точкою для формування торговельно-економічних відносин між нашими країнами на якісно новому рівні і сучасних правових засадах", - заявив І.Прасолов.

Також міністр зазначив, що важливим для уряду України є поліпшення умов ведення бізнесу та створення належних умов для залучення іноземних інвестицій.

"Уряд України бачить своїм пріоритетом поліпшення умов ведення бізнесу і створення належних умов для залучення іноземних інвестицій. Створення умов для здійснення прозорих приватизаційних процесів, у свою чергу, має сприяти позитивному розвитку торговельно-економічної та інвестиційної співпраці і з країнами СНД, і з іншими економічними партнерами нашої країни", - сказав І.Прасолов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА