20:15 05.07.2013

Мінрегіон пропонує впровадити принцип пропорційності голосів співвласників ОСББ до загальної площі квартири

2 хв читати

Кожен співвласник під час голосування на загальних зборах об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) може мати кількість голосів, що пропорційна до загальної площі квартири або нежитлового приміщення співвласника щодо загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку, тоді як нині кожен власник має лише один голос.

Відповідні зміни пропонує Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) у розробленому ним законопроекті "Про особливості права власності у багатоквартирному будинку", оприлюдненому на сайті відомства.

При цьому у разі, якщо одному власнику належать квартири і нежитлові приміщення, загальна площа яких становить понад половину загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень у будинку, кожен співвласник матиме один голос незалежно від кількості та площі квартир у його власності.

Згідно з документом також пропонується встановити обов'язкове скликання загальних зборів ОСББ не рідше ніж один раз на рік. При цьому співвласників наділено правом ознайомлюватися з рішеннями і робити з них копії.

Законопроект також передбачає, що для ухвалення рішення про визначення переліку та розмірів внесків і платежів співвласників, порядку управління та користування спільним майном, передачі в користування іншим особам спільного майна, реконструкції та капітального ремонту багатоквартирного будинку необхідно не менше ніж дві треті загальної кількості голосів усіх співвласників, якщо статутом не передбачено необхідність більшої кількості голосів. З інших питань для ухвалення рішення достатньо понад половину загальної кількості голосів.

Якщо в результаті на зборах не набрано необхідної кількості голосів, тоді протягом десяти календарних днів із дня проведення зборів здійснюється письмове опитування співвласників, що не голосували на зборах. Якщо ж голосів все-таки не вистачить, рішення вважається неприйнятим. При цьому рішення оформляються особистим підписом кожного голосу, що голосував із зазначенням результату, "за" або "проти".

Згідно з документом також пропонується розширити перелік джерел для поповнення коштів об'єднання, додавши кредитні кошти, кошти державного і місцевого бюджетів, одержані на підставі спільного фінансування для утримання та ремонту багатоквартирного будинку тощо.

Окрім цього, з дня держреєстрації об'єднання органи місцевого самоврядування зобов'язані передати йому копії технічної документації на будинок, зокрема документ, на підставі якого будинок було введено в експлуатацію, техпаспорт і плани інженерних мереж.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА