19:02 08.07.2013

Вищий адмінсуд відмовився розглядати позов до Ющенка за обвинуваченням його у впливі на хід газових переговорів

2 хв читати

Вищий адміністративний суд України відмовив у відкритті справи за позовом київського юриста Станіслава Батрина до третього президента України Віктора Ющенка (2005-2010) про його втручання в газові переговори у 2008 році.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру судових рішень, таке рішення ВАСУ ухвалив 26 червня - постановою П/800/375/13 ВАСУ вирішив залишити справу без розгляду.

"Враховуючи те, що адміністративний позов Особа 1 (мається на увазі С.Батрин - ІФ) подала після закінчення строків, встановлених законом, позивач цей строк відновити не просить, і відсутні підстави для визнання причин пропуску строку звернення до адміністративного суду поважними, позов залишається без розгляду", - йдеться в постанові ВАСУ.

Отже, суд залишив цей адміністративний позов до В.Ющенка без розгляду.

Постанова набуває чинності з моменту ухвалення й оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, юрист С.Батрин подав позовну заяву до ВАСУ стосовно В.Ющенка за втручання в хід газових переговорів у 2008 році.

"Звернулися з позовом до президента Ющенка, ставимо під сумнів законність дій президента щодо заборони Олегу Дубині як керівникові НАК "Нафтогаз України" підписувати газові контракти за ціною $235", - пояснив С.Батрин.

"Ми також розглядаємо як протиправні дії Ющенка щодо взяття на себе компетенції Кабінету Міністрів і вчинення управлінського впливу на "Нафтогаз" (перевищення владних повноважень, з урахуванням ст. 19 Конституції) у процесі укладання контрактів на постачання і транзит газу", - заявляє позивач.

Він просив суд визнати незаконними дії В.Ющенка на посаді президента щодо взяття на себе компетенції Кабміну та Міністерства палива та енергетики та вчинення управлінського впливу на НАК "Нафтогаз України" у 2008 році.

У відповідь на появу в ЗМІ інформації про позов прес-секретар В.Ющенка Ірина Ванникова заявила, що такий крок свідчить про набридливе бажання опонентів колишнього глави держави перекласти на нього відповідальність за наслідки угоди з Росією, підписаної в 2009 році.

"Судовий позов до президента Віктора Ющенка, поданий юристом-киянином до Вищого адміністративного суду, є безграмотним утіленням нав'язливих прагнень опозиції перекласти відповідальність за наслідки газових контрактів із Росією. Вплив Віктора Ющенка на управління НАК "Нафтогаз України" - не більше, ніж фантазія ініціатора позову", - прокоментувала І.Ванникова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА