15:53 09.07.2013

На Воздвиженці поблизу будинку Булгакова в Києві з'явиться арт-об'єкт, присвячений письменнику

2 хв читати

Конкурс "Булгаковський світ" визначить переможця арт-об'єкту, що буде встановлено на вулиці Воздвиженській у Києві поблизу місця, де народився відомий письменник Михайло Булгаков.

"Мені б дуже хотілося, щоб люди, які будуть створювати арт-об'єкти, намагалися піти від прямої та зайвої ілюстративності", - заявила директор Музею Михайла Булгакова в Києві Людмила Губіанурі на прес-конференції у вівторок.

Вона наголосила, що останнім часом в садово-паркової культури, яка з'являється в Києві, намітилася тенденція зайвої ілюстративності, і "люди не ходять дивитися на твори мистецтва, а отримують задоволення від вгадування і пізнавання ..., ця радість впізнавання властива ранньому дитячому віку".

Л.Губіанурі повідомила, що Музей Михайла Булгакова в Києві разом із адміністраціями мікрорайону "Воздвиженка" та міською владою оголошує конкурс проектів тематичного арт-об'єкту, присвяченого життю та творчості М.Булгакова.

Проект реалізує партнерська група DCH та трест "Київміськбуд-1" ім. М.Загороднього.

Як повідомила директор житлового комплексу "Воздвиженка" Світлана Богачова, перший етап конкурсу триватиме з 5 липня до 5 жовтня цього року, він передбачає представлення ескізних проектів, за результатами якого будуть відібрані 10 кращих пропозицій.

С.Богачова зазначила, що на другому етапі конкурсу фіналісти виготовлять моделі пам'ятників, за результатами цього етапу буде визначено переможця.

До складу журі першого етапу конкурсу входять, зокрема, директор Музею Михайла Булгакова в Києві Л.Губіанурі, керівник управління культури Київської міськдержадміністрації Світлана Зоріна, "голос" аудіокниги "Майстер і Маргарита", артист, режисер і літератор Веніамін Смєхов, артист, виконавець ролі Воланда у виставі "Майстер і Маргарита" Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка Анатолій Хостікоєв тощо.

"Важливо розуміти, що на вулиці Воздвиженській живуть і будуть жити люди, які не обов'язково будуть всі фанатами М.Булгакова, так само, як і гості Києва, і добре, щоб люди жили і дивилися на твір мистецтва, а не тому, що там триметровий кіт Бегемот", - зазначила Л.Губіанурі.

Директор булгаковського музею нагадала, що майбутній письменник народився в будинку на вулиці Воздвиженська, 10, і був хрещений у Хрестовоздвиженській церкві неподалік від будинку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА