18:32 09.07.2013

Міжнародний трибунал відмовився анулювати рішення про виплату Україною $8,7 млн власникові "Гала радіо"

2 хв читати

Міжнародний центр із врегулювання інвестиційних спорів (МЦВІС) відмовився анулювати арбітражне рішення від 28 березня 2011 року за позовом Джозефа Леміра до держави Україна, згідно з яким Україна зобов'язана виплатити йому $8 млн 717,85 тис. за "недотримання стандартів справедливого та рівноправного ставлення під час проведення конкурсів на радіочастоти".

Як повідомляє Міністерство юстиції України, згідно з рішенням Комітету ad hoc МЦВІС від 8 липня, "арбітражне рішення у зазначеній справі не підлягає анулюванню і набуває остаточної сили".

Водночас Комітет ad hoc відмовився покласти на Україну зобов'язання компенсувати Д.Леміру юридичні витрати, яких він зазнав під час процедури анулювання арбітражного рішення.

При цьому Мін'юст повідомляє, що вжив усіх необхідних заходів для забезпечення сплати компенсації на користь позивача у разі відхилення клопотання про анулювання шляхом депонування відповідних коштів.

"Незабаром позивач отримає суму компенсації", - йдеться в повідомленні Мін'юсту.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції України у 2011 році подало клопотання на рішення арбітражного трибуналу від 28 березня 2011 року у справі за позовом громадянина США, власника радіостанції "Гала Радіо" Джозефа Чарльза Леміра до держави Україна.

Згідно з рішенням трибуналу, Україна мала виплатити Дж.Ч.Леміру $8 млн 717,85 тис. основного штрафу і $750 тис. як компенсацію витрат позивача на ведення справи.

Арбітражну справу було розпочато у 2006 році. У цій справі Дж.Ч.Лемір заявив про численні порушення Україною положень Договору між США та Україною про заохочення та взаємний захист інвестицій. Він також висунув численні вимоги щодо Угоди про врегулювання спору від 20 березня 2000 року, раніше укладеного між ним і державою Україна. Дж.Ч.Лемір вимагав відшкодування Україною збитків на суму понад $70 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА