18:53 09.07.2013

Остаточний вирок Берлусконі у справі Mediaset суд ухвалить 30 липня

2 хв читати

Верховний касаційний суд Італії визначив 30 липня датою розгляду так званої справи Mediaset, фігурантом якої є колишній прем'єр Сільвіо Берлусконі, повідомляє у вівторок міланська газета "Корр'єре дела сера".

"У вівторок вранці від адвокатів С.Берлусконі до Верховного касаційний суд надійшло клопотання про оскарження раніше ухвалених рішень у справі Mediaset і суд негайно призначив дату судового засідання на 30 липня", - пише видання.

"Корр'єре дела сера" зазначає, що настільки швидке визначення дати судового засідання, а також близькість дати слухань викликали обурення і подив у деяких соратників екс-прем'єра.

"Я в жаху. Я ніколи не стикався з ситуацією, за якої суд усіляко намагається погіршити становище сторони захисту. Ми сподівалися, що у нас буде не 20 днів, а набагато більше часу на підготовку наших доводів", - заявив один з адвокатів С. Берлусконі Франка Коппі.

При цьому він наголосив, що "незважаючи ні на що, команда адвокатів С.Берлусконі буде битися до кінця, і домагатиметься скасування раніше ухваленого щодо політика рішення та повторного розгляду його справи".

Раніше міланський суд першої інстанції засудив С.Берлусконі до чотирьох років ув'язнення за причетність до фінансових махінацій в належній йому компанії Mediaset. Він також відсторонив політика від заняття посад у державних структурах та керівних посад у великих компаніях протягом п'яти і трьох років відповідно. Однак пізніше термін тюремного ув'язнення, з урахуванням ухваленого в 2006 році закону про амністію, було зменшено до одного року.

Згодом це рішення підтвердив і апеляційний суд Мілана.

У червні цього року адвокати екс-прем'єра звернулися до Верховного касаційний суд країни з клопотанням про скасування раніше ухвалених вироків.

У тому разі, якщо верховний орган італійської судової системи підтвердить рішення судів нижчих інстанцій, в Сенаті Італії розглядатимуть питання про позбавлення С.Берлусконі депутатської недоторканності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 1 ракетного й 40 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА