17:09 10.07.2013

Апеляційний суд Києва залишив без задоволення позов "Укравтопрому" до ВААІД

2 хв читати

Апеляційний суд Києва 9 липня підтвердив рішення суду першої інстанції, яким позов Асоціації автовиробників "Укравтопром" до Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) про захист ділової репутації залишено без задоволення.

Як зазначається в повідомленні ВААІД, "Укравтопром" вважає недостовірною і такою, що завдає шкоди діловій репутації, інформацію, розміщену в публікації на сайті ВААІД.

Інтереси ВААІД представляли юристи адвокатського об'єднання Arzinger.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Arzinger, правова позиція ВААІД ґрунтувалася на тому, що у спірному матеріалі містяться оцінювальні судження, а не твердження про факти.

"Навіть якщо формат або стиль висловлювань і викликає невдоволення з боку "Укравтопрому", це не може бути підставою для обмеження свободи слова, тобто висловлення критики на адресу позивача. При цьому поширення соціально важливої для ринку інформації, зокрема такої, що вказує на перекручування даних про реалізацію імпортних і вітчизняних автомобілів, не може бути припинено лише через те, що це негативно позначається на діловій репутації "Укравтопрому". Такий висновок ґрунтується, зокрема, на практиці Європейського суду з прав людини, на яку посилалася сторона захисту", - зазначили юристи Arzinger.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києві 19 квітня відхилив позов асоціації автовиробників "Укравтопром" до ВААІД про захист ділової репутації.

14 березня поточного року опубліковано рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі (МКМТ), ухвалене ще 28 квітня 2012 року, про введення з 13 квітня цього року спеціальних мит на імпорт до країни нових легкових автомобілів з об'ємом двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Українські виробники у 2012 році виробили 76,281 тис. автомобілів і автобусів, що на 27,1% менше, ніж за 2011 рік, зокрема 69,687 тис. легкових автомобілів (на 28,6% менше).

За оцінкою "Укравтопрому", обсяги продажу нових легкових автомобілів у країні у 2012 році зросли на 14,5% - до 237,6 тис. од., тоді як противник мит - ВААІД - повідомила про скорочення обсягів продажу на 1,5% - до 217,4 тис. автомобілів. За даними "Укравтопрому", частка автомобілів і автобусів, вироблених вітчизняними підприємствами, на первинному ринку нового автотранспорту в 2012 році скоротилася на 8 п. п. і становила 20%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА