15:59 11.07.2013

Радмін Криму схвалив проект програми, спрямованої на забезпечення вулиць енергозбережним освітленням

2 хв читати

Рада Міністрів Криму схвалила проект цільової програми "Світлий Крим" на 2013-2017 роки, що передбачає реконструкцію вуличного освітлення населених пунктів автономії із застосуванням енергозбережних технологій.

Відповідне рішення було ухвалено в четвер на засіданні кримського уряду.

Як зазначив під час розгляду питання глава Ради Міністрів автономії Анатолій Могильов, програма матиме високий соціальний та економічний ефект.

"Це знакова для Криму буде річ, яку ми маємо обов'язково зробити. Крим необхідно освітити, нам пора закінчувати з тим, що багато кримських міст і селищ перебувають вечірньої пори без світла взагалі. З використанням сучасних технологій, застосуванням світлодіодних джерел, які мають набагато менше енергоспоживання, я думаю, ми це завдання виконаємо і при цьому ще й заощадимо бюджетні кошти, які ми витрачаємо на освітлення старими джерелами", - сказав кримський прем'єр.

Відповідно до документа, програма реалізовуватиметься у два етапи. На першому етапі буде проведено інвентаризацію установок вуличного освітлення населених пунктів півострова, зокрема планується створити електронну карту і базу даних із переліком елементів та їхніх основних характеристик. Другий етап передбачає відновлення та модернізацію вуличного освітлення, а також установлення автоматизованої системи управління зовнішнім освітленням.

За інформацією голови республіканського комітету Криму з палива, енергетики та інноваційної політики Сергія Колобова, загальний обсяг фінансування програми становить 376,8 млн грн. Її фінансування планується здійснювати за рахунок кредитних коштів під державні гарантії.

Як повідомляє управління інформаційної політики Ради Міністрів автономії, в Криму вже стартував проект із реконструкції вуличного освітлення із застосуванням світлодіодних світильників. Зокрема, в Сімферополі вже встановлено 300 світлодіодних точок, при цьому за два місяці економія бюджетних коштів на оплату електроенергії сягнула 12 тис. грн.

У цілому для реконструкції вуличного освітлення в усьому Криму необхідно близько 91 тис. світлодіодних точок. Їх встановлення дасть змогу заощадити близько 22 млн грн на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА