13:56 12.07.2013

Наступне засідання у справі "ЄЕСУ" теж може відбутися без Тимошенко - Власенко

3 хв читати
Наступне засідання у справі "ЄЕСУ" теж може відбутися без Тимошенко - Власенко

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко не виключає, що на судове засідання у справі про зловживання корпорації "ЄЕСУ" 16 серпня Ю.Тимошенко також не приїде.

"Учора Міністерство охорони здоров'я висловило позицію про те, що тільки лікар Тимошенко може приймати рішення про процедури та методи її лікування", - сказав С.Власенко на брифінгу в п'ятницю в Києві, додавши, що загальновідома позиція лікарів клініки "Шаріте" про те, що Ю.Тимошенко потребує операції.

С.Власенко нагадав, що наступне судове засідання у справі "ЄЕСУ" в Харкові призначено на 16 серпня.

"Але я переконаний, я бачив Юлію Володимирівну позавчора, що в нас нічого не зміниться в ситуації зі ставленням Тимошенко до цього процесу", - сказав захисник.

"По-перше, ця справа не має нічого спільного з правосуддям. По-друге, є рішення Верховного Суду України, згідно з яким справу Ю.Тимошенко за цими обвинуваченнями було закрито у зв’язку з відсутністю складу злочину. Саме тому Юлія Тимошенко для того, щоб уникнути будь-яких спекуляцій з боку прокуратури, надала письмовий дозвіл суду розглядати її клопотання про закриття справи у зв’язку з відсутністю складу злочину без неї", - наголосив він.

"Тому ця позиція залишиться, найімовірніше, незмінною", - підсумував С.Власенко.

У рамках справи "ЄЕСУ" екс-прем'єру висунуто обвинувачення за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 рр. шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК); замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК); несплата податку за підприємством ЄЕСУ (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК); несплата прибуткового податку (ч.3 ст. 212 КК); скоєння злочину шляхом службового підроблення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК).

Попереднє засідання Київського райсуду Харкова у справі корпорації "ЄЕСУ" відбулося 19 квітня 2012 року. Відтоді суд неодноразово відкладав початок розгляду справи по суті у зв'язку з відсутністю підсудної.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям іще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Ю.Тимошенко не довіряє українським лікарям. Ю.Тимошенко 9 травня 2012 року перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні №5 (Харків). Тактику та медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА