12:59 13.07.2013

Нападники на інкасаторів у Миколаєві діяли за наводкою і добре підготувалися до злочину - газета

2 хв читати

Міліція розглядає кілька версій нападу на машину миколаївських інкасаторів, унаслідок якого було вбито водія інкасаторського авто, також загинули двоє зловмисників і таксист, машину якого використовували нальотчики.

"Схоже, нальотчики детально знали про маршрут і час перевезення, готувалися до цього, убивши таксиста. Тобто діяли за наводкою. Враховуючи, що зараз в Миколаївській області багато міліцейських чинів із Києва (через зґвалтування у Врадіївці), то на такий розстріл могли зважитися або страшенні рецидивісти, або убитим конче потрібні були гроші", - розповіли в обласній міліції газеті "Сегодня".

Крім того, як звичайно в таких випадках, перевіряється причетність самих інкасаторів до події.

Газета пише, що міліція встановила осіб кілерів: одному з них 29, другому - 31 рік. "Про першого, на прізвище Васильєв, є відомості, що він нібито працював в СБУ, прізвище другого - Шишкін. Це перевіряється", - сказали в МВС.

Інформацію, що з'явилася в місцевих ЗМІ, про те, що нальотчиків було троє, перевіряють, хоча інкасатори говорять про двох нападників.

Інкасатор Олександр Щербина, який у перестрілці убив двох зловмисників, розповів виданню про подію: "Ми їхали за звичним для нас маршрутом... Можливо, вони за нами стежили, але напад точно підготували нальотчики. Підозрілою була обстановка - нам не зустрілися ні люди, ні авто... Їхня машина спочатку їхала назустріч нам із увімкненою аварійкою".

Як повідомлялося, вранці 12 липня в Миколаєві невідомі скоїли озброєний напад на інкасаторський автомобіль "Укрпошти", внаслідок чого на місці злочину було вбито водія інкасаторів і одного з нападників. Другий злочинець помер у лікарні. Згодом правоохоронці знайшли тіло водія таксі, автомобіль якого зловмисники використали для скоєння злочину.

Зловмисники не змогли заволодіти грошима (за даними ЗМІ, в автомобілі "Укрпошти" було 3 млн грн для виплати пенсій), які охороняли інкасатори. У інкасаторському автомобілі, окрім водія, перебували ще двоє співробітників, які тілесних ушкоджень не зазнали.

Пізніше місцеві інтернет-видання повідомили, що, за словами очевидців, учасників нападу було не двоє, а троє, третій також був озброєний і в масці. Після того, як він зрозумів, що напад не вдалося, він зірвав з себе маску і почав тікати. Як стверджують свідки, це був чоловік із яскраво вираженою кавказькою зовнішністю.

Крім того, у ЗМІ з'явилася інформація про те, що один із нападників - колишній оперуповноважений управління Служби безпеки України в Миколаївській області.

Слідчий відділ Ленінського райвідділу Миколаївського міськуправління міліції відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА