11:19 19.07.2013

У Ялті у створення найбільшого комплексу відпочинку в Європі буде інвестовано близько 1 млрд грн

2 хв читати
У Ялті у створення найбільшого комплексу відпочинку в Європі буде інвестовано близько 1 млрд грн

У Ялті протягом трьох-чотирьох років у створення найбільшого та найсучаснішого комплексу відпочинку в Європі буде інвестовано близько 1 млрд грн, повідомив під час прямого ефіру на радіо "Ялтинський меридіан" ялтинський міський голова Сергій Ілаш.

"Відбулися переговори з власниками "Ялта-Інтурист", які уклали меморандум із кримським урядом, щоб у найближчі три-чотири роки інвестувати в Ялту понад 1 млрд грн", - сказав С.Ілаш.

За його словами, в Ялті буде створено комплекс відпочинку на 2500 номерів з одночасним розміщенням 6 тис. осіб, найбільший у Європі аквапарк, шикарні ресторани, колесо огляду, пляжі, місця для занять спортом, зокрема пляжним волейболом, реконструйовано пансіонат "Донбас".

"Завершення цього масштабного проекту до 2017 року дасть змогу створити близько 1300 нових робочих місць, збільшити кількість відпочивальників у комплексі до 150 тис. осіб на рік і більше, підвищити податкові надходження до місцевого бюджету на 13 млн грн на рік", - зазначив С.Ілаш.

Крім того, як уточнив мер, сьогодні тривають переговори з іще однією групою, для якої підбирається майданчик для заходження мережевого готелю "Континенталь".

"Ми маємо дотриматися всіх умов, яких вимагає цей мережевий готель, тоді на території Південного берега Криму в нас з'явиться перший мережевий готель", - зазначив С.Ілаш.

За словами градоначальника, функціонування кардинально зміненого комплексу відпочинку дасть змогу значно підвищити привабливість Ялти як місця відпочинку та проведення заходів європейського рівня.

"Досконала інфраструктура готелю і універсальність пропонованих послуг залучать бізнес-туристів з усього світу на різні корпоративні, міждержавні заходи та саміти, які відбуватимуться в осінньо-зимовий період, що дасть можливість зробити Ялту цілорічним курортом", - наголосив С.Ілаш.

Мер також констатував, що протягом останніх років успішно завершено реалізацію п’яти найбільший іміджевих інвестиційних проектів, загальний обсяг інвестицій за якими становив $72,6 млн.

"Серед таких проектів - реконструкція готельного комплексу "Ореанда" з загальним обсягом інвестицій $31 млн, перша черга реконструкції міжнародного дитячого центру "Артек" з обсягом інвестицій $17,8 млн, будівництво та експлуатація пансіонату імені Терлецького з вкладенням $11,8 млн", - уточнив С.Ілаш.

За даними міського голови, на території міста сьогодні триває реконструкція 19 інвестиційних проектів із загальним обсягом інвестицій $354,6 млн.

"Це проекти зі створення торговельно-розважальних і готельних комплексів, із реконструкції старого житлового фонду, з будівництва об'єктів рекреаційного призначення", - доповнив С.Ілаш.

Як раніше заявив Ялтинський міський голова, керівництво міста поставило стратегічне завдання - зробити Ялту головним цілорічним курортом Причорномор'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА