10:04 22.07.2013

Поліція Великобританії відпустила одного з підозрюваних у терактах біля мечетей - ЗМІ

3 хв читати
Поліція Великобританії відпустила одного з підозрюваних у терактах біля мечетей - ЗМІ

Поліція Уест-Мідленд (Великобританія) допитала і відпустила одного з двох українців, затриманих за підозрою в причетності до вибухів біля мечеті у Великобританії, повідомляє газета "Сегодня" у понеділок вранці.

Посилаючись на власні джерела, газета повідомляє, що один із затриманих - студент із Харкова, а другий - з Дніпропетровська. Батько студента з Дніпропетровська, викладач одного з вишів, сподівається, що його сина підозрюють помилково.

"Я шокований і сподіваюся, що це помилка. Син поїхав на стажування як програміст і одночасно мав зробити роботу з інженерної механіки в Британії", - розповів він виданню.

Газета "Вісті", у свою чергу, з посиланням на власні джерела повідомляє, що цього року 6-місячне стажування в бірмінгемському штабі Delcam, виграв випускник Харківського політехнічного інституту (ХПІ) Денис Н. "Ми тісно співпрацюємо з цією компанією, і багато наших студентів їздить до Британії стажуватися. Денис виграв конкурс і поїхав кілька місяців тому", - цитує газета ректора ХПІ Леоніда Товажнянського.

Водночас агентство наразі не має офіційного підтвердження того, що одного із затриманих українців відпустили після допиту.

Як повідомлялося, в п'ятницю на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду була оприлюднена інформація про те, що "двоє українських чоловіків віком 22 і 25 років, яких заарештували минулої ночі в рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптон і Уолсолл, залишаються під арештом" .

У суботу суд Вестмінстерського магістрату продовжив затримання двох чоловіків до семи днів для проведення слідчих дій.

Видання The Independent повідомило в суботу, що поліція в Бірмінгемі (столиця регіону Вест-Мідленд) допитала українців - стажистів компанії Delcam, затриманих за підозрою у скоєнні або причетності до скоєння вибухів біля мечетей у Великобританії.

Газета, посилаючись на керівника компанії Delcam (яка займається розробкою програмного забезпечення) Клайва Мартеля (Clive Martell), повідомляє, що один із затриманих проходив стажування вже протягом чотирьох місяців, другий - близько двох місяців. "Ці двоє чоловіків не були співробітниками компанії, вони стажувалися у нас. Вони були на півшляху курсу навчання, і ми розуміємо, що вони зустрілися, перебуваючи на стажуванні", - зазначив К. Мартель.

К.Мартель також розповів, що компанія приймає на стажування студентів з усієї Європи, а також співпрацює з низкою українських вишів.

Зовнішньополітичне відомство України наразі не підтвердило і не спростувало інформацію про те, що у Великобританії затримано громадян або вихідці з України.

Під час вибухів біля мечетей у Тіптон і Уолсоллі ніхто не постраждав, проте розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе замінування мечеті в Вулверхемптоні. У самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки були виявлені поблизу.

У суботу ввечері на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду розміщено інформацію про те, що арешт одного з двох українців, затриманих за підозрою в причетності до вибухів біля мечеті у Великобританії, пов'язаний з убивством пенсіонера Мохаммеда Салема в Бірмінгемі.

75-річного пенсіонера Моххамеда Салема було вбито 29 квітня поточного року на шляху додому в Бірмінгемі після вечірньої молитви в мечеті, повідомляє видання Birmigham mail. Йому завдали чотири ножових поранення, після чого він помер у кількох метрах від свого будинку.

Водночас, як повідомляє газета "Комсомольская правда в Украине" з посиланням на помічника начальника поліції Маркуса Білла, підозрюваний у вбивстві перебуває в ізоляторі і частково зізнався у злочині.

"Ми маємо неспростовні докази його провини. Розслідування вбивства Мохаммеда Саліма наразі веде слідчий відділ Західного Мідленду, що займається і кримінальною справою про тероризм", - цитує видання М.Білла.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА