15:11 22.07.2013

Одного з українців відпустили, він проходить як свідок у справі про теракти біля мечетей у Великобританії - поліція

2 хв читати

Поліція відпустила одного з українців, якого підозрюють в організації вибухів біля мечетей у Великобританії, повідомляється на сайті поліції Уест-Мідлендс у понеділок.

"Другого чоловіка відпустили вчора ввечері без висунення йому обвинувачень. Наразі він проходить у справі як свідок", - наголошується в повідомленні.

Раніше газета "Комсомольская правда в Украине" з посиланням на помічника начальника поліції Уест-Мідлендс Маркуса Білла (Marcus Beale) повідомила, що одного з затриманих українців відпустили, а другого, якого також підозрюють у вбивстві 75-річного пенсіонера, утримують в ізоляторі, він "частково зізнався у злочині".

"Ми маємо неспростовні докази його провини. Розслідування вбивства Мохаммеда Саліма наразі веде слідчий відділ Західного Мідленд, який займається і кримінальною справою про тероризм", - цитує видання М.Білла.

Як повідомлялося, в п'ятницю на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду було оприлюднено інформацію про те, що "двоє українських чоловіків віком 22 і 25 років, яких заарештували минулої ночі в рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптон і Уолсолл, залишаються під арештом".

У суботу суд Вестмінстерського магістрату продовжив затримання двох чоловіків до семи днів для проведення слідчих дій.

Видання The Independent повідомило в суботу, що затримані українці - стажисти копанні Delcam.

Зовнішньополітичне відомство України наразі не підтвердило і не спростувало інформацію про те, що у Великобританії затримано громадян або вихідців з України.

У червні під час вибухів біля мечетей у Тіптон і Уолсоллі ніхто не постраждав, проте розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе замінування мечеті в Вулверхемптоні. У самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки були виявлені поблизу.

У суботу ввечері на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду розміщено інформацію про те, що арешт одного з двох українців, затриманих за підозрою в причетності до вибухів біля мечеті у Великобританії, пов'язаний з убивством пенсіонера Мохаммеда Салема в Бірмінгемі.

75-річного пенсіонера Моххамеда Салема було вбито 29 квітня поточного року на шляху додому в Бірмінгемі після вечірньої молитви в мечеті, повідомляє видання Birmigham mail. Йому завдали чотири ножові поранення, після чого він помер у кількох метрах від свого будинку.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА