16:44 22.07.2013

Британська сторона підтвердила українське громадянство двох підозрюваних в організації вибухів біля мечетей - МЗС

2 хв читати

Двоє молодих людей, затриманих поліцією Вест-Мідленду (Бірмінгем, Велика Британія) за підозрою в організації вибухів біля мечетей у цій країні та вбивстві, є громадянами України, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"За інформацією посольства України у Великій Британії, 18 липня поліція Вест-Мідленду (Бірмінгем, Велика Британія) затримала двох громадян України за підозрою в причетності до скоєння терактів на території Сполученого Королівства та вбивства", - йдеться в повідомленні департаменту інформаційної політики.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що одного з затриманих українців згодом звільнили без висунення будь-яких обвинувачень. Розслідування щодо причетності до інкримінованих злочинів другого підозрюваного триває. Британська сторона забезпечила дотримання його прав, зокрема, йому надано адвоката, перекладача та можливість отримання медичного обслуговування.

Посольство підтримує контакт із представниками британських правоохоронних органів. Справа перебуває на особливому контролі в посольстві України у Великій Британії та МЗС України.

Як повідомлялося, 19 липня на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду було оприлюднено інформацію про те, що "двоє українських чоловіків віком 22 і 25 років, яких заарештували минулої ночі в рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптоні та Волсоллі, залишаються під арештом".

20 липня суд Вестмінстерського магістрату продовжив затримання двох чоловіків до семи днів для проведення слідчих дій.

Видання The Independent повідомило в суботу, що затримані українці - стажисти компанії Delcam.

У понеділок на сайті поліції Вест-Мідленду з'явилася інформація, що поліція відпустила одного з підозрюваних українців. "Другого чоловіка відпустили вчора ввечері без висунення йому обвинувачень. Наразі він проходить у справі як свідок", - наголошується в повідомленні.

У червні під час вибухів біля мечетей у Тіптоні та Волсоллі ніхто не постраждав, проте, розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе мінування мечеті у Вулвергемптоні. В самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки знайшли неподалік.

20 липня ввечері на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду було розміщено інформацію про те, що арешт одного з двох українців, затриманих за підозрою в причетності до вибухів біля мечеті у Великій Британії, пов'язаний з убивством пенсіонера Мохаммеда Салема в Бірмінгемі.

75-річного М.Салема вбили 29 квітня поточного року, коли він повертався додому в Бірмінгемі після вечірньої молитви в мечеті, повідомляє видання Birmigham mail. Йому завдали чотири ножові поранення, після чого він помер за кілька метрів від свого будинку.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА