20:15 22.07.2013

Українцю висунуто обвинувачення у справі про вбивство пенсіонера в Англії - поліція Вест-Мідлендсу

3 хв читати

25-річному аспірантові з Дніпропетровська висунуто обвинувачення у справі про вбивство 75-річного пенсіонера з Бірмінгема Мохаммеда Салема, повідомляється на сайті поліції Вест-Мідлендсу в понеділок увечері.

"25-річному українцю сьогодні ввечері (22 липня) було висунуто обвинувачення у справі, пов'язаній з терактом і вбивством бірмінгемського пенсіонера Мохаммеда Салема. Павло Лапшин, аспірант із Дніпропетровська, постане перед Вестмінстерським магістратським судом завтра", - йдеться в повідомленні поліції.

Представник поліції заявив: "Ми продовжуємо працювати над розкриттям усіх фактів і просимо всіх, хто має корисну інформацію, телефонувати за номером 101".

Британська поліція працює з українською стороною для отримання інформації про минуле П.Лапшина. Група слідчих із відділу боротьби з тероризмом поліції Вест-Мідлендсу планує відвідати Україну найближчим днями.

Згідно з повідомленням, обвинувачення таке: П.Лапшин скоїв убивство М.Саліма 29 квітня поточного року.

Адвокат підрозділу боротьби з тероризмом Королівської служби карного переслідування Луїза Грей повідомила: "Після розслідування, проведеного відділом боротьби з тероризмом поліції Вест-Мідлендсу, я розглянула зібрані докази у справі про вбивство Мохаммеда Саліма. Я дійшла висновку, що доказів достатньо, щоб (...) обвинуватити Лапшина в убивстві. Це рішення було ухвалено відповідно до Кодексу Королівської служби карного переслідування".

Вона наголосила, що П.Лапшину було висунуто кримінальні обвинувачення, і він має право на справедливий суд. Адвокат також закликала не поширювати повідомлення, які могли б вплинути на неупередженість суду.

Як повідомлялося, 19 липня на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду було оприлюднено інформацію про те, що "двоє українських чоловіків віком 22 і 25 років, яких заарештували минулої ночі в рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптоні та Волсоллі, залишаються під арештом".

20 липня ввечері на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду було розміщено інформацію про те, що арешт одного з двох українців, затриманих за підозрою в причетності до вибухів біля мечеті у Великій Британії, пов'язаний з убивством пенсіонера М.Саліма в Бірмінгемі.

75-річного М.Саліма вбили 29 квітня поточного року, коли він повертався додому в Бірмінгемі після вечірньої молитви в мечеті, повідомляє видання Birmigham mail. Йому завдали чотири ножові поранення, після чого він помер за кілька метрів від свого будинку.

У понеділок на сайті поліції Вест-Мідленду з'явилася інформація, що поліція відпустила одного з підозрюваних українців. "Другого чоловіка відпустили вчора ввечері без висунення йому обвинувачень. Наразі він проходить у справі як свідок", - наголошується в повідомленні.

У червні під час вибухів біля мечетей у Тіптоні та Волсоллі ніхто не постраждав, проте, розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе мінування мечеті у Вулвергемптоні. В самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки знайшли неподалік.

22 липня посольство України у Великій Британії підтвердило, що обидва затриманих - громадяни України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА