10:09 23.07.2013

Івано-Франківська область має намір реформувати систему психіатричної допомоги населенню

2 хв читати

Івано-Франківська область має намір реформувати систему надання психіатричної допомоги населенню.

"В області виникла потреба в структурних змінах", - заявив директор департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської обладміністрації Роман Мельник на засіданні колегії обладміністрації в понеділок.

Він зазначив, що вже є рішення облради про об'єднання психоневрологічного диспансеру та психіатричної лікарні №1 в Івано-Франківську, що, за словами Р.Мельника, "дасть змогу поліпшити допомогу хворим і зменшити фінансове навантаження на заклади".

"Ми сьогодні готові говорити про об'єднання психлікарні №1 із наркологічним диспансером, а потім створення на базі обласної психіатричної лікарні №3 (у с. Чукалівці Тисменицького району - ІФ) єдиного центру, в якому сконцентрувати всю психіатричну допомогу в області", - поділився планами директор департаменту й уточнив, що площа такого центру становитиме 5 га.

Він вважає, що надання психіатричної допомоги пацієнтам в амбулаторних закладах, за збереження обсягу бюджетного фінансування, забезпечить їх повноцінне лікування.

"Потрібно розвивати амбулаторну допомогу й наближати її до пацієнтів. Потрібно переводити спеціалізовану психіатричну та наркологічну допомогу в амбулаторні заклади", - переконаний Р.Мельник.

При цьому він навів приклад психлікарні №2 у с. Підмихайлівці Рогатинського району. Тут, за словами Р.Мельника, 76% пацієнтів не потребують стаціонарного лікування, а можуть отримувати курс лікування амбулаторно, перебуваючи вдома.

Нині в Івано-Франківській області працюють три обласні психіатричні лікарні та психоневрологічний диспансер на 1700 ліжок. До 2015 року їх мають намір скоротити до 700 - саме стільки, за словами Р.Мельника, потрібно для області.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА