15:52 23.07.2013

Перше в Україні почесне консульство Іспанії відкриють 24 липня в Ялті

2 хв читати
Перше в Україні почесне консульство Іспанії відкриють 24 липня в Ялті

Перше на території України почесне консульство Іспанії відкриється 24 липня в Ялті.

Як йдеться в повідомленні посольства Іспанії в Україні, поширеній у вівторок управлінням інформаційної політики Ради міністрів Криму, відкриє почесне консульство і представить почесного консула посол Іспанії в Україні Хосе Родрігес Мояно.

В урочистій церемонії також візьмуть участь кримський віце-прем'єр Валерій Пальчук, керівництво Ялти, представники дипломатичного корпусу та Міністерства закордонних справ України.

"Не випадково перше почесне консульство Іспанії в Україну відкривається в Криму. Півострів має стратегічне положення, економічний потенціал, динамічне торгове життя і величезну привабливість для туристів, тому Іспанія має і хоче бути присутньою в Криму для того, щоб поглибити взаєморозуміння, розширити комерційні та інвестиційні потоки, туристичні подорожі та будь-які інші взаємні обміни між Іспанією та Україною. Крім того, в Криму живуть іспанці та нащадки так званих "дітей війни" - іспанців, які під час іспанської громадянської війни емігрували в Радянський Союз і опинилися в Криму. Іспанія завжди була з цими "дітьми війни" і не хоче втрачати зв'язок з їхніми нащадками, які живуть на півострові і розмовляють нашою мовою, дотримуються наших традицій", - йдеться в повідомленні.

За інформацією посольства, відкриття почесного консульства відповідає бажанням іспанського уряду розширити мережу своїх дипломатичних і консульських установ на території України для ще більшого зміцнення двосторонніх відносин між Україною та Іспанією, а також для кращого виконання функцій консульської допомоги іспанцям кордоном.

"Україна є важливою державою з точки зору населення, території та географічного положення, тому Іспанія хоче посилити свою присутність і зміцнити свої відносини шляхом відкриття почесного консульства. Тому в майбутньому є бажання відкрити почесне консульство у Львові і таким чином охопити всю територію України", - зазначили в іспанському диппредставництві.

Почесним консулом Іспанії призначений Олександр Балховітін. За інформацією посольства, він добре знає Іспанію і неодноразово там бував за останні 20 років.

Почесне консульство Іспанії розміщуватиметься в Ялті за адресою: вул. Пушкінська, 19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА