17:51 25.07.2013

Ініційовані Міндоходів податкові зміни призведуть до збитків аграріїв у понад 13 млрд грн на рік - експерти

2 хв читати

Щорічні втрати аграріїв від запропонованого Міністерством доходів і зборів зниження ставки податку на додану вартість та необхідності сплати 10% акумульованих на спецрахунках сум ПДВ до бюджету призведе до втрати сільгоспвиробниками 8,5-10 млрд грн, вважають експерти Українського клубу аграрного бізнесу ( УКАБ).

Також, як наголошується в повідомленні УКАБ, ініційоване міністерством введення податку з обігу призведе до необхідності сплати підприємствами АПК до бюджету не менше 3 млрд грн за умови продажу продукції одразу ж кінцевому споживачеві.

Експерти також підрахували, що аграрії втрачатимуть на рік 1,6 млрд грн через зміну механізму справляння ПДВ під час реалізації на переробні підприємства молока і м'яса.

На думку генерального директора УКАБ Володимира Лапи, втрати галузі від податкових новацій будуть практично порівнянні з річним обсягом капітальних інвестицій (які становили в 2012 році 16 млрд грн).

Як повідомлялося, Міністерство доходів і зборів України запропонувало знизити податок на додану вартість з 1 січня 2014 року зі 17 до 9%% і одночасно скасувати пільги з цього податку, а також ввести як компенсацію податок з обігу зі ставками і 1% 2%.

Раніше українські аграрні асоціації звернулися до керівництва країни з проханням зберегти податкові пільги для сільгосптоваровиробників щоб уникнути зниження прибутковості галузі і, як результат, спаду обсягів виробництва.

Міністерство аграрної політики та продовольства також вважає за необхідне запровадити до 2018 року мораторій на скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ підприємств АПК. За словами міністра Миколи Присяжнюка, за час дії спецрежиму оподаткування ПДВ та фіксованого сільгоспподатку Україна змогла подвоїти виробництво валової продукції сільського господарства, посісти провідне місце на світових аграрних ринках.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА