10:28 26.07.2013

Літерний потяг із предстоятелями православних церков вирушив із Москви до Києва

1 хв читати

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило разом із предстоятелями інших православних церков у п'ятницю вирушив спеціальним потягом до Києва для участі в урочистостях з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі.

"Велика подія має місце на просторах історичної Русі. Ми святкуємо 1025-річчя хрещення нашого народу. І це супроводжується дуже важливими діями", - сказав патріарх журналістам на Київському вокзалі Москви в п'ятницю.

У потягу розміщується триметровий хрест апостола Андрія Первозванного, принесений з Греції до Росії, України та Білорусі Фондом Андрія Первозванного.

Як зазначив патріарх Кирило, важливим є те, що навколо великої загальнохристиянської святині - хреста Андрія Первозванного - зібралися предстоятелі та представники всіх помісних православних церков, "щоб помолитися, згадуючи велике діяння князя Володимира, подякувати Господу за весь такий непростий, тернистий історичний шлях Російської православної церкви" і помолитися про те, щоб "Він милість свою явив народам нашим у майбутньому".

Патріарх нагадав, що урочистості з нагоди 1025-річчя хрещення Русі розпочалися в Москві з богослужіння в храмі Христа Спасителя, а також із концерту на Червоній площі, супроводжувалися спілкуванням глав православних церков із керівництвом країни і "дуже важливими бесідами", які вони провели на теми, "що турбують увесь православний світ".

Той же залізничний склад із предстоятелями церков після Києва вирушить до Мінська і повернеться в Москву 30 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА