15:43 27.07.2013

Час, коли відновиться церковна єдність в Україні, наближається - УПЦ-КП

2 хв читати
Час, коли відновиться церковна єдність в Україні, наближається - УПЦ-КП

Священний Синод Української православної церкви Київського патріархату засмучений через відсутність на урочистостях з нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Русі Вселенського патріарха Варфоломія I і відзначає необхідність єднання православних не лише в Україні, а й в усьому світі.

"Ми засмучені тим, що не зміг особисто прибути на свято Вселенський патріарх Варфоломій, глава нашої Матері-церкви Константинопольської, від якої Київ і Русь-Україна прийняли хрещення понад тисячу років тому. На нашу думку, на шляху його участі в святкуваннях, як і особистої участі інших глав, стало небажання сприяти втіленню через урочисті заходи ідей "Третього Риму" - зарозумілої і нечестивої теорії, яка прагне підмінити єдність у Христі єдністю під владою Московського престолу", - йдеться у зверненні Синоду УПЦ КП, затвердженому на його засіданні в суботу та опублікованому на сайті Київського патріархату.

Синод переконаний, що хоча православні в Україні поки що моляться окремо, але "час, коли відновиться церковна єдність - наближається".

"Не лише українське православ'я, а й все православ'я потребує єднання. Єднання не навколо породжених світськими міркуваннями влади і сили політичних теорій, які насправді лише розділяють, а навколо Христа через заповідану ним любов. Ми сподіваємося, що уроки цьогорічного святкування допоможуть православним і в Україні, і в усьому світі стати ближчими до Богом заповіданої єдності", - наголошується у зверненні.

Водночас Священний Синод УПЦ-КП з радістю констатує, що святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі "сприяє подоланню церковного розколу і стверджує взаєморозуміння між християнами України, які належать до різних конфесій".

Звернення підписали глава УПЦ-КП Філарет і вище духовенство Київського патріархату.

Раніше прес-секретар глави УПЦ (МП), голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Георгій (Коваленко) повідомив, що офіційне запрошення Вселенському патріарху Варфоломію було надіслано, але він не зможе взяти участь в урочистостях "через інші справи".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА