10:46 30.07.2013

СБУ ліквідувала канал незаконного переправлення інвалідів до Росії для жебракування

1 хв читати

Співробітники Служби безпеки України викрили та припинили діяльність міжнародного злочинного угруповання, причетного до організації та функціонування каналу незаконного переправлення осіб через державний кордон і торгівлі людьми.

Як повідомляє прес-сектор ГУ СБУ в м. Києві та Київській області у вівторок, громадянина Молдови та громадянку України підозрюють у тому, що вони підшукували й вербували на території України осіб з обмеженими фізичними можливостями й людей, які перебувають у скрутному матеріальному становищі. Надалі зловмисники незаконно переправляли цих громадян через державний кордон до сусідньої країни для подальшої трудової експлуатації, зокрема для примусу до жебракування.

11 липня співробітники СБУ затримали організатора оборудки – громадянина Республіки Молдова, який намагався пішки переправити українського громадянина, в якого відсутня ліва верхня кінцівка, до Росії поза пунктом пропуску "Мілове" Луганської області. Того самого дня оперативники затримали і його спільницю, жительку Дніпропетровської області.

Обом співучасникам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України. Рішенням Печерського районного суду організатору обрано запобіжний захід - арешт. Наразі встановлюються й інші члени злочинного угруповання, а також особи, які постраждали від цих протиправних дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА