18:30 30.07.2013

"Укркондпром" закликає Кабмін залагодити проблему експорту кондвиробів Roshen до РФ

2 хв читати
"Укркондпром" закликає Кабмін залагодити проблему експорту кондвиробів Roshen до РФ

Асоціація "Укркондпром" просить уряд України врегулювати з Росією питання заборони Росспоивнаглядом ввезення кондитерських виробів компанії Roshen до цієї країни.

"Укркондпром" закликає уряд України визначити спільно з російською стороною міждержавну погоджувальну процедуру врегулювання проблеми без введення торгових заборон", - йдеться в прес-релізі асоціації у вівторок.

Як зазначив її президент Олександр Балдинюк, якість і безпека продукції Roshen підтверджені сертифіатами відповідних відомств РФ. Підприємства компанії готові негайно пройти позапланову перевірку відповідними органами.

На думку "Укркондпрому", заборона на ввезення кондвиробів компанії Roshen до Росії призведе до "штучних обмежень у торговельних відносинах між двома країнами".

Згідно з даними асоціації, щомісячно Roshen експортує до РФ продукцію на суму близько 135 млн грн.

Як повідомив у понеділок керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, російська санітарна служба запровадила заборону на постачання до Росії продукції кондитерської корпорації Roshen.

Г.Онищенко 11 липня повідомив агентству "Інтерфакс", що у російської санітарної служби виникли претензії до якості кондитерської продукції, яку постачають з України.

У свою чергу, корпорація заперечує отримання офіційного повідомлення російської санітарної служби про заборону постачань її продукції до Російської Федерації. Компанія також сумнівається в правильності відбору Росспоживнагляждом проб зразків її продукції для проведення аналізу.

Корпорація Roshen, один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, має Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва - Вінницька обл.), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ) і Клайпедську кондитерську фабрику (Литва).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети й торти. Загальний обсяг виробництва продукції сягає 410 тис. тонн на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА