18:38 30.07.2013

У продукції Roshen знайшли речовину з канцерогенними властивостями - Росспоживнагляд

2 хв читати

У Росспоживнагляді заявили, що в кондитерській продукції української корпорації Roshen виявлено речовини, що становлять серйозну загрозу здоров'ю.

"Під час дослідження кондитерських виробів, вироблених на фабриках кондитерської корпорації "Рошен", виявлено порушення вимог законодавства у сфері санітарно-епідеміологічного благополуччя людини - органолептичні показники, токсичні домішки - і законодавства у сфері захисту прав споживачів - невідповідність інформації про харчову цінність продукції, зазначеної на етикетці", - повідомив у вівторок сайт Росспоживнагляду.

"У шоколаді молочному "Рошен" виявлено бензопірен, що має канцерогенні властивості та властивості біоакумуляції, що вказує на відсутність належного контролю за продовольчою сировиною для виробництва кондитерських виробів", - заявили в санітарній службі.

За оцінкою Росспоживнагляду, "ці факти свідчать про системні порушення фабриками кондитерської корпорації "Рошен" вимог, які висувають до якості та безпечності продукції".

Цього понеділка Росспоживнагляд ввів заборону на постачання до РФ кондитерської продукції української компанії Roshen. Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко повідомив "Інтерфаксу" у вівторок, що нові дослідження продукції Roshen не зняли колишніх претензій, а лише їх посилили.

У свою чергу корпорація заперечує отримання офіційного повідомлення російської санітарної служби про заборону постачання її продукції до Російської Федерації. Компанія також сумнівається в правильності відбору Росспоживнаглядом проб зразків її продукції для аналізу.

Корпорація Roshen, один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, має Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва - Вінницька обл.), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети й торти. Загальний обсяг виробництва продукції сягає 410 тис. тонн на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА