18:55 30.07.2013

Імпортозаміщення будматеріалів до кінця 2013 р. може сягнути 85% - глава Мінрегіону

2 хв читати

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) розраховує на збільшення рівня імпортозаміщення будівельних матеріалів із близько 70% до 85% до кінця 2013 року, повідомив глава Мінрегіону Геннадій Темник.

"Нині показник імпортозаміщення будівельних матеріалів у нас становить близько 70%, і до кінця року ми плануємо, що цей показник сягне 85%", - сказав він на підсумковій прес-конференції за результатами діяльності будівельної галузі в січні-червні 2013 року в Києві у вівторок.

При цьому Г.Темник зазначив, що, згідно з проведеним Мінрегіоном аналізом, зниження загального рівня капіталовкладень у будівельну галузь України в грошовому виразі за зростання показників у натуральних величинах у цілому обумовлено зниженням вартості використовуваних забудовниками вітчизняних матеріалів за рахунок імпортозаміщення.

Як повідомлялося з посиланням на главу Мінрегіону, експорт українських будівельних матеріалів у січні-травні 2013 року збільшився на 6,2% порівняно з аналогічним періодом 2012 року - до 5,6 млрд грн: експорт за п'ять місяців перевищив імпорт у 2,2 разу (імпорт - 2,5 млрд грн.), тоді як за 2012 рік перевищення становило 1,9 разу.

Г.Темник із посиланням на дані Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій також повідомляв, що в Україні налічується 662 підприємства, для яких виробництво будматеріалів і конструкцій є основним видом виробничої діяльності.

За даними моніторингу Мінрегіону, на липень поточного року повне або часткове технічне переоснащення здійснило 41 підприємство з виробництва будівельних матеріалів.

Підприємства, які здійснили техпереоснащення виробництва, на 25-30% збільшили номінальну потужність і зменшили собівартість продукції, а також підвищили її якість і добилися завантаження своїх виробничих потужностей на 80-97%. Ті підприємства, які не здійснили технічного переоснащення, завантажені лише на 20-30%, зазначав Г.Темник.

За даними Мінрегіону, в Україні у 2012 році експорт основних будівельних матеріалів і виробів становив 14,5 млрд грн, що майже вдвічі більше за показник імпорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА