16:18 31.07.2013

Російська сторона розслідує справу стосовно українського рибалки, що вижив після інциденту в Азовському морі, але не заарештовуватиме його - МЗС

2 хв читати

Стосовно українського рибалки, який вижив після зіткнення українського баркаса і катера російських прикордонників в Азовському морі, в Росії порушено кримінальну справу, повідомляють в українському зовнішньополітичному відомстві.

"За нашою інформацією, стосовно нього порушено кримінальну справу за статтею 256 Кримінального кодексу РФ", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі МЗС в середу, відповідаючи на за щодо стану розслідування цього інциденту.

Стосовно запобіжного заходу у рамках цієї кримінальної справи, то, згідно з інформацією МЗС, узяття українця під варту застосовуватися не буде.

Нині МЗС працює над питанням повернення українця на батьківщину для продовження лікування. "За інформацією Генконсульства України в Ростові-на-Дону, пацієнт почувається задовільно, зроблені йому операції мали позитивні результати, що дає підстави стверджувати про відсутність загрози його життю і здоров'ю", - повідомили в МЗС.

У прес-службі уточнили, що цю медичну допомогу надають українцю безкоштовно, російські медики вживають усіх необхідних заходів для якнайшвидшого одужання рибалки.

Як повідомлялося, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Риболовецьке судно перекинулося, внаслідок чого загинули четверо українців, одного вдалося врятувати.

Врятованого українця 19 липня прооперували.

Прокуратура Маріуполя (Донецька обл.) відкрила кримінальне провадження щодо інциденту в Азовському морі. Маріупольська прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері внесла відомості за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою кваліфікацією за ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) КК України.

Розслідування доручено проводити слідчому відділу лінійного відділу на станції Маріуполь Управління МВС України на Донецькій залізниці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА