16:27 01.08.2013

Табачник спростував заяви про "золоті підручники": середня ціна з доставкою у 2013 році нижча на 18 грн

2 хв читати

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник категорично заперечує заяви про те, що очолюване ним відомство друкує надзвичайно високі за ціною підручники для середньої школи.

"Хотів би сказати для тих, у кого голова легше кулаків, з приводу "золотих" підручників: мені вже ніяково повторювати представникам ЗМІ про ціни на підручники. Цьогоріч за гроші державного бюджету - 243 млн грн - буде надруковано 13,2 млн підручників. Вийде, що разом із доставкою підручник загалом для бюджету коштуватиме менш ніж 18 гривень", - сказав він у четвер на прес-конференції в Києві.

Д.Табачник зазначив, що середня вартість підручника для 5-го класу в школах із навчанням українською мовою становить 16,5 грн, а разом із підручниками, розрахованими на навчання в школах національних меншин - 24,54 грн.

Міністр також нагадав, що ретельна перевірка Генпрокуратури не виявила за останні три роки порушень у процесі виготовлення, встановлення цін і доставки підручників.

Розповідаючи про забезпечення шкіл підручниками в 2013-14 навчальних роках, він повідомив, що в 2013 році будуть надруковані підручники для початкової школи шрифтом Брайля. "Цього року завезено обладнання і буде надрукована абетка для незрячих або дітей зі слабким зором. На вітчизняному підприємстві є зразок кращого обладнання, і я думаю, наступного року вже будуть підручники шрифтом Брайля для 1-3 класів", - сказав Д.Табачник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА