18:07 01.08.2013

Профспілки закликають провести засідання Київради, але розглянути на ньому лише питання фінансування життєдіяльності столиці

2 хв читати

Київські профспілки закликали Київраду провести засідання спеціально для вирішення питань стосовно проблем фінансування життєдіяльності міста.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це йдеться в резолюції загальних зборів представників профспілок Києва, які відбулися в середу.

"Загальні збори профспілок Києва вимагають від голови КМДА Олександра Попова забезпечити виконання територіальної угоди між КМДА, Об'єднанням роботодавців столиці та Київською міською радою профспілок. А саме: вирішити проблему фінансування життєдіяльності столиці та виплати заробітної плати і надбавок працівникам освіти, медикам, транспортникам, метробудівцям та іншим працівникам бюджетної сфери міста", - йдеться в резолюції.

Профспілки закликали всі представлені в Київраді політичні сили "до відкритого діалогу та проведення відповідно до чинного законодавства засідання сесії Київради, до порядку денного якого пропонується внести виключно питання вирішення проблем фінансування життєдіяльності міста".

Представники профспілок також звернулися до народних депутатів із вимогою терміново винести на розгляд Верховної Ради та підтримати законопроекти, які забезпечать виборність та безперервність роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування в столиці. Вони також закликали народних депутатів законодавчо забезпечити нормальне функціонування міста в період до виборів. "У разі невирішення зазначених проблем профспілки Києва залишають за собою право на проведення акцій протесту", - йдеться в резолюції.

У зборах взяли участь 556 представників профспілок. При цьому, згідно з проведеним анкетуванням, 73% висловилися за проведення сесії Київради, 71,1% висловили готовність вийти на акцію протесту для захисту своїх соціальних прав.

О.Попов, виступаючи на зборах, закликав представників усіх політичних сил "не заважати нормальній життєдіяльності міста". При цьому він наголосив, що якщо народні депутати мають запитання до нього, то він готовий на них відповісти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА