19:20 01.08.2013

У МОЗ підтверджують інформацію про спорадичні захворювання менінгітом на Львівщині та Житомирщині, на Тернопільщині - перевіряють

3 хв читати

На стаціонарному лікуванні з діагнозом "серозний менінгіт" у Львівській області станом на 31 липня перебуває 21 людина (з них 12 дітей віком до 17 років), а в Житомирській області станом на 1 серпня - семеро дітей, повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я України.

Крім того, за інформацією Тернопільського облуправління Держсанепідслужби, в липні цього року було отримано три екстрені повідомлення про випадки підозри на ентеровірусну інфекцію у дітей. "З метою ідентифікації збудника матеріал від хворих направили до вірусологічної лабораторії Державного закладу "Центральна санітарно-епідеміологічна станція МОЗ України", - зазначено в повідомленні.

Як повідомляє відомство, за інформацією Головних управлінь Держсанепідслужби в Рівненській, Івано-Франківській, Закарпатській та Волинській областях, від початку року станом на 31 липня 2013 року лабораторних випадків ентеровірусних інфекцій серед населення не зареєстровано.

За даними Львівського облуправління Держсанепідслужби, від початку липня в різних районах області було зареєстровано 42 хворих (зокрема трьох дітей віком 5-8 років та 17 дітей віком 13-17 років) із клінічно встановленим діагнозом "серозний менінгіт" або з підозрою на наявність цього захворювання. В осіб, що перебувають на стаціонарному лікуванні, захворювання легкого та середнього ступеня тяжкості.

"За попередніми результатами проведеного епідрозслідування спільного фактору передачі збудника інфекції не встановлено. Усі випадки захворювань – спорадичні, не пов’язані між собою, лабораторно не підтверджені. Дитячі дошкільні та оздоровчі заклади жоден із хворих не відвідував", - зазначено в повідомленні.

Також 30 липня фахівці департаменту охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації та Державної санітарної служби області вивчили епідситуацію в Малинському районі та встановили, що серед жителів райцентру і трьох сіл району було зареєстровано шість випадків із клінічно встановленим діагнозом "серозний менінгіт" або підозри на серозний менінгіт. Водночас лише у 21-річного хворого було лабораторно підтверджено вірусну етіологію захворювання; в інших результат негативний.

На стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Малинської ЦРЛ залишаються семеро дітей, перебіг захворювання середнього ступеня тяжкості. Серед хворих немає дітей раннього віку.

"З метою стабілізації епідемічної ситуації у вогнищах інфекцій здійснюється комплекс профілактичних і протиепідемічних заходів", - зазначають у МОЗ.

Як повідомлялося раніше, станом на 30 липня на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Малинської ЦРЛ перебували 10 дітей із діагнозом "серозний менінгіт" з перебігом захворювання середнього ступеня тяжкості.

У Львівській області станом на 25 липня було зареєстровано 29 випадків серозних менінгітів, із них 13 - у дітей віком до 17 років. При цьому суттєвий підйом захворюваності спостерігався у Буському районі - 18 випадків серозних менінгітів, із них п’ять у дітей.

З посиланням на дані Держсанепідслужби України також повідомлялося, що підйом захворюваності на ентеровірусну інфекцію, зокрема на серозний менінгіт, зафіксовано в прикордонних з Україною областях Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА