16:04 05.08.2013

Артемівський суд засудив голову Донецької обласної організації "Батьківщини" за зловживання

2 хв читати

Артемівський міськрайонний суд Донецької області визнав винним в. о. голови Донецької обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Костянтина Матейченка за статтею 364 ч. 2 (зловживання повноваженнями службовою особою).

"Це був не судовий процес, а відверта анархія, розумієте! Просто політична розправа над людиною! Поки що я не можу коментувати, бо в мене на руках немає копії вироку, також я маю побачити Костянтина Володимировича, якого відвезли до слідчого ізолятора. Я навіть не знаю, бо не зміг потрапити до судової зали, про який строк ув’язнення йдеться - прокурор наполягав на трьох роках. Безумовно, сьогоднішній вирок оскаржуватимемо в апеляційному порядку", - прокоментував ситуацію на офіційному сайті донецької "Батьківщини" адвокат К.Матейченка Євген Ісаєв.

Як повідомили агентству в прес-службі облорганізації "Батьківщини", К.Матейченка заарештували в залі суду й відправили до СІЗО Артемівська.

Перший заступник в. о. голови Донецької обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Денис Токар охарактеризував, у свою чергу, вирок як "політично мотивований" і заявив: "5 серпня стає для української опозиції "чорним днем".

Згідно з повідомленням облорганізації ВО "Батьківщина", з 2002 по 2010 роки К.Матейченко обіймав посаду голови селища Покровського (Артемівський район, Донецька область). Його обвинуватили в тому, що він виніс на розгляд місцевих депутатів проект рішення про відведення земель під розробку кар'єру з видобутку гіпсу, який нібито не пройшов усіх необхідних державних експертиз.

Водночас, як передає інтернет-видання "Острів" із посиланням на власні джерела в правоохоронних органах, суд засудив К.Матейченка до трьох років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА