17:16 05.08.2013

Позачергова сесія Київради відбудеться 19 серпня - джерело

2 хв читати

Позачергова сесія Київської міської ради відбудеться в понеділок, 19 серпня, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в Київраді.

Відповідне розпорядження про проведення сесії підписала секретар Київради Галина Герега. Найближчим часом його буде оприлюднено на сайті столичної міськради.

Згідно з розпорядженням, сесія відбудеться, як зазвичай, у сесійній залі на 4-му поверсі в будівлі на вул. Хрещатик, 36 і розпочнеться о 10.00.

Як повідомлялося, Верховна Рада двічі розглядала питання про призначення місцевих виборів у Києві, але обидва рази голосування було провалено - за нього не голосувала фракція Партії регіонів, аргументуючи свою позицію рішенням Конституційного Суду про те, що чергові місцеві вибори мають проводитися одночасно на території всієї України, незалежно від того, якими були попередні вибори - черговими чи позачерговими.

Партія регіонів вважає, що рішення КС поширюється на ситуацію в Києві, тому тут необхідно проводити чергові місцеві вибори у 2015 році. Водночас лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив переконання, що вибори мера Києва мають бути позачерговими.

Опозиція вважає, що повноваження Київради завершилися 2 червня, тому блокує її пленарні засідання. При цьому народні депутати, обрані за столичними мажоритарними округами, заявили, що опозиція дозволить проведення Київради тільки в тому разі, якщо Верховна Рада призначить позачергові місцеві вибори в столиці. Раніше опозиція неодноразово вносила законопроекти та проекти постанов про проведення виборів у столиці поточного року.

Представники опозиційних партій 11 липня проводили акцію біля будівлі Київміськради, де мало відбутися пленарне засідання столичного органу місцевого самоврядування, яке в опозиції вважають нелегітимним.

Секретар Київради Г.Герега заявила, що Київрада продовжуватиме роботу, незважаючи на заяву опозиції про її нелегітимність після 2 червня. О.Попов не виключав, що проведення позачергової сесії Київради відбудеться наприкінці липня або на початку серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА