20:17 05.08.2013

Голові Донецької облорганізації "Батьківщини" оголошено вирок за незаконний видобуток корисних копалин

2 хв читати

Артемівський міжрайонний суд ухвалив вирок за незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення чотирьом посадовим особам суб'єкта господарювання та колишньому голові однієї із селищних рад Артемівського району Донецької області, повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області в понеділок.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про виконувача обов'язків голови Донецької обласної організації ВО "Батьківщина", екс-голову Покровської селищної ради Артемівського району Донецької області Костянтина Матейченка.

У повідомленні облпрокуратури наголошується, що відповідну справу було порушено ще 7 липня 2011 року, а 30 березня 2012 року досудове слідство у справі було завершено й направлено до суду для розгляду по суті. "Посадовим особам суб'єкта господарювання та колишньому голові однієї із селищних рад Артемівського району інкримінується низка злочинів за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ст. 254, ч. 2 ст. 239-1, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України", - наголошується в повідомленні.

Наразі суд ухвалив вирок у вигляді позбавлення волі терміном 3 роки екс-голові селищної ради та 8, 3, 2 роки - посадовим особам суб'єкта господарювання. "Суд встановив, що посадові особи суб'єкта господарювання діяли у складі організованої злочинної групи й завдали шкоди на суму понад 2 млн грн. Державне обвинувачення повністю довело провину зазначених осіб, із чим суд погодився", - повідомляє облпрокуратура.

Згідно з повідомленням, на виконання вироку трьом особам було змінено запобіжний захід на утримання під вартою.

Як раніше повідомила прес-служба облорганізації "Батьківщини", Артемівський міськрайонний суд Донецької області визнав К.Матейченка винним за ч. 2 ст. 364 (зловживання посадовою особою повноваженнями). Його заарештували в залі суду й відправили до СІЗО Артемівська.

Перший заступник в. о. голови Донецької обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Денис Токар охарактеризував вирок як "політично мотивований".

За даними облорганізації партії, К.Матейченко у 2002-10 рр. обіймав посаду голови смт. Покровського Артемівського району Донецької області. Його обвинуватили в тому, що він виніс на розгляд місцевих депутатів проект рішення про відведення земель під розробку кар'єру з видобутку гіпсу, який нібито не пройшов усіх необхідних державних експертиз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Грузії закликає припинити розгін акції в Тбілісі

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА