15:18 06.08.2013

Головний архітектор Києва сподівається на розгляд Генплану столиці Київрадою в 2013 р.

2 хв читати

Начальник Головного управління містобудування та архітектури Київської міськдержадміністрації Сергій Целовальник розраховує, що Генеральний план Києва буде винесено на розгляд сесії Київської міськради у 2013 році.

"Цього року, сподіваюся, ми його виставимо на сесію, вже такий, як я хотів би, розумієте, - чотири роки я боровся за цей Генплан", - сказав він під час круглого столу "Зміни в будівельній нормативній базі та їх вплив на ринок нерухомості в Україні" в Києві у вівторок.

Як повідомлялося, в грудні 2012 року С.Целовальник припускав, що Генплан Києва буде подано на розгляд містобудівної ради орієнтовно в лютому 2013 року.

За його словами, після внесення зауважень містобудівної ради генплан буде направлено на експертизу й потім передано на розгляд Київради та Кабінету Міністрів. Він додав, що наполягатиме на тому, щоб "готовий документ, Генплан Києва, розглянули на Верховній Раді".

Головний архітектор столиці також не виключав, що новий Генплан столиці ухвалюватиме вже новий склад Київради, оскільки міськрада поточного скликання "брала участь у всіх цих землевідведеннях, які ми цим генпланом скасуємо".

Раніше, в жовтні 2011 року, київська влада прийняла за основу проект Генплану Києва і його приміської зони на період до 2025 року вартістю близько 500 млрд грн.

Проект Генплану Києва, зокрема, містить аналіз проблем забудови та визначення територій житлового будівництва. Крім того, поряд з основними напрямами соціально-економічного розвитку в проекті представлено рішення з модернізації транспортної та інженерної інфраструктури міста.

Замовником Генплану Києва є Головне управління містобудування й архітектури Київської міськдержадміністрації, а його генпроектувальником - КО "Інститут генерального плану Києва" (Київ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА