14:07 07.08.2013

НКРЗІ з 1 вересня підвищила на 15% тарифи на пересилання посилок вагою понад 2 кг у межах України

2 хв читати

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, з 1 вересня 2013 року підвищує тарифи на пересилання посилок вагою понад 2 кг у середньому на 15% у межах України.

Як повідомляється на сайті регулятора в середу, комісія також підвищила тарифи на міжнародне пересилання поштових карток і листів вагою до 20 г і понад 20 г до 50 г, а також тарифи на пересилання посилок без оголошеної цінності. У прес-службі НКРЗІ агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що відповідно до актів Всесвітнього поштового союзу з 2009 року діючі міжнародні тарифи зросли у середньому на 27%, проте підвищення в Україні буде меншим. При цьому в прес-службі не повідомили розміру підвищення.

Крім того, регулятор скасував деякі тарифи або об'єднав їх з іншими. Зокрема, скасовано тарифи на пересилання пріоритетних посилок без оголошеної цінності масою до 10 кг у межах України, оскільки за термінами оброблення, перевезення, доставки вони ідентичні з додатковим сервісом "кур'єрська доставка". Також було скасовано тариф на пересилання книжок масою до 250 г, комісія мотивувала це тим, що середня вага книжки становить 250-500 г.

У нових тарифах також передбачається збільшення знижки з 20% до 40%, яку може бути надано користувачам на послуги поштового зв'язку (але не нижче за собівартість).

У повідомленні комісії зазначено, що підвищення тарифів дасть змогу уникнути скорочення кількості поштових відділень і штату "Укрпошти", а також забезпечить підтримання рівня надання послуг листоношами.

Нові тарифи буде передано до Міністерства юстиції на реєстрацію. Набудуть чинності після офіційної публікації.

Як повідомлялося, раніше в "Укрпошті" заявляли, що ініціюватимуть підвищення тарифів на міжнародні відправлення, а також на доставку періодики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА