20:31 07.08.2013

Ялта має намiр стати головним цiлорiчним курортом Причорномор'я

2 хв читати

Ялта має всi потенцiйнi можливостi стати головним цiлорiчним курортом Причорномор'я, заявив мер мiста Сергiй Iлаш на прес-конференцiї з нагоди 175-рiччя Ялти.

"Поставлено завдання - зробити Ялту головним цiлорiчним курортом Причорномор'я. У курортнiй сферi - створити у Великiй Ялтi єдиний курортний простiр iз європейськими стандартами сервiсу, забезпечити гостям якiсний, рiзноманiтний вiдпочинок, а городянам - комфорт", - конкретизував С.Iлаш.

За його твердженням, сьогоднi розвиток мiста здiйснюється вiдповiдно до стратегiї економiчного та соцiального розвитку Великої Ялти до 2015 року, але цього року потрiбно розробити комплексну програму соцiально-економiчного розвитку Ялти на перiод до 2020 року в рамках стратегiї розвитку Автономної Республiки Крим на перiод 2011-2020 рокiв.

"Згiдно зi стратегiєю в перспективi Ялта - це мiсто зi стабiльно високим добробутом населення, розвиненою курортно-рекреацiйною iнфраструктурою, сферою послуг. Мiсiя Ялти - бути базовим центром України для цiлорiчного санаторно-курортного лiкування, оздоровчого вiдпочинку її населення, центром конгресного, спортивного та круїзного туризму", - уточнив С.Iлаш.

Говорячи про конкретнi напрями розвитку, мер повiдомив, що в соцiальнiй полiтицi, виходячи з нових умов, поставлено завдання - захистити соцiально вразливих людей i створити умови для зайнятостi працездатним городянам, у житлово-комунальному комплексi - системно модернiзувати iнфраструктуру ЖКГ, будувати нове житло та реконструювати наявний житловий фонд.

"В охоронi здоров'я поставлено стратегiчну мету - створити в Ялтi систему охорони здоров'я європейського рiвня. У дiловому життi завдання - забезпечити приплив iнвестицiй i ефективне пiдприємництво. У сферi екологiї - повернути Ялтi репутацiю чистого, охайного, зеленого та затишного мiста", - доповнив С.Iлаш.

Ялтинський мiський голова також наголосив на важливостi того, що за останнi пiвтора мiсяця поставлено низку амбiтних цiлей, зокрема - домогтися того, щоб Ялта стала самодостатнiм i найчистiшим мiстом в Українi.

"За 2013-2015 роки має бути створено такий економiчний потенцiал у розвитку Ялти, який дасть змогу збiльшити бюджет мiста та спрямувати додатковi кошти на вирiшення господарських i соцiальних проблем мiста", - сказав С.Iлаш.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА