10:21 08.08.2013

Міліція Києва відкрила провадження у зв'язку з конфліктом на Троєщині, прокуратура вимагає відкликати дозвіл на будівництво

3 хв читати

До Деснянського райуправління столичної міліції в середу надійшло повідомлення про те, що за адресою проспект Маяковського, 4 невідомі особи застосували сльозогінний газ.

Як повідомляє відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в м. Києві в четвер уранці, на місце події було направлено слідчо-оперативну групу.

"З’ясовано, що поблизу будівельного майданчика зібралася група місцевих жителів, близько 200 осіб, які вимагали припинити будівництво, їх підтримали представники однієї з політичних сил. Коли обурені громадяни підійшли до огорожі, між ними й охороною будмайданчика виник конфлікт", - наголошується в повідомленні.

За попередньою інформацією, охоронці застосували сльозогінний газ і вогнегасники. У свою чергу, місцеві жителі завалили огорожу та пошкодили будівельну техніку. "Правоохоронці, які перебували на місці, доклали всіх зусиль, щоб припинити конфлікт. Стосовно осіб, які порушували громадський порядок, було складено чотири адміністративні протоколи за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) та один адмінпротокол за статтею 185 КУпАП.

Унаслідок конфлікту по допомогу до медичного закладу звернулися двоє громадян.

У столичному ВЗГ ГУ МВС також повідомили, що правоохоронці до єдиного журналу обліку внесли шість повідомлень, зокрема одну заяву від народного депутата України. За цим фактом слідчий відділ Деснянського райуправління столичної міліції розпочав кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України - "хуліганство". Наразі правоохоронці з’ясовують усі обставини конфлікту.

Водночас у прокуратурі Деснянського району Києва повідомили, що внесли подання керівництву Інспекції державного архбудконтролю в Києві з вимогою скасувати реєстрацію декларації про початок будівельних робіт на просп. Маяковського, 4.

У прес-службі відомства зазначили, що рішенням Київради у 2010 році земельну ділянку площею 0,38 га на просп. Маяковського, 4 передано в оренду приватному підприємству для будівництва торговельно-офісного комплексу. Надалі після отримання дозвільних документів забудовник розпочав будівництво.

Водночас прокурорська перевірка встановила, що декларацію про початок виконання будівельних робіт, зареєстровану Інспекцією архбудконтролю в Києві, було видано з порушенням містобудівного законодавства України.

Так, інформація, подана забудовником для реєстрації зазначеного документа, як з'ясувалося, не відповідає відомостям, зазначеним у проекті будівництва торговельно-офісного комплексу.

Як повідомлялося, в середу ввечері жителі Троєщини штурмували будмайданчик, розташований біля житлового будинку за адресою просп. Маяковського, 4.

Як повідомили очевидці агентству "Інтерфакс-Україна", в середу на огородженій під будівництво супермаркету відомої торговельної мережі території розпочалися будівельні роботи й були вирубані десятки дерев. При цьому вони зазначили, що раніше на ділянці, яку півроку тому огородили під будівництво, був сквер.

Очевидці також розповіли, що кількасот мешканців прилеглих до будмайданчика будинків висловили свій протест проти спорудження супермаркету поблизу житлового будинку - почали штурмувати будмайданчик і знесли металеву огорожу навколо нього.

За словами жителів Троєщини, охорона, яку звезли на майданчик, чинила опір - намагалася поливати протестувальників гарячою смолою, кидала в них каміння, а також застосувала сльозогінний газ. Прибулі на місце події правоохоронці намагалися затримати кількох учасників бійки, проте цього не сталося.

У штурмі будівельного майданчика брав участь народний депутат ("Свобода") Андрій Іллєнко, який балотувався до парламенту за округом №215.

"На Маяковського, 4 феєрична перемога жителів над бандою рейдерів, які поливали людей гарячою смолою і бензином (крім традиційного газу, каміння й вогнегасників)", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Біля будмайданчика розмістили намет - приймальню народного депутата А.Іллєнка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Швейцарії вважає за можливе присутність Путіна на подальших конференціях щодо миру в Україні без його арешту у зв'язку з ордером МКС

Швейцарія має намір обговорити підсумки Саміту миру з Росією і Китаєм - глава МЗС

Представники країн БРІКС можуть долучитися до роботи над пунктами Формули миру, винесеними на Саміт миру, - Амерд

Унаслідок ворожих обстрілів у Дніпропетровській області постраждали дві людини

Зеленський: РФ завтра може розпочати з Україною переговори, якщо вийде з її законних територій

Присутність РФ на другому Саміті свідчитиме про те, що вони вирішили закінчити війну, - Зеленський

Зеленський: Завдання України - посилювати ізоляцію Путіна

Зеленський: Переговори у Стамбулі 2022 року були безуспішними через ультиматуми російської сторони

Зеленський обговорював з прем'єр-міністром Саудівської Аравії питання про проведення наступного Саміту миру в цій країні

На Саміті миру багато країн хотіли залучення представників РФ, але більшість не хоче їм навіть потиснути руку - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА