10:41 08.08.2013

Звіти до всіх центральних органів влади незабаром можна буде подати в режимі online через спеціальне "єдине вікно" - Міндоходів

2 хв читати

Кабінет Міністрів України затвердив концепцію створення та функціонування автоматизованої системи "Єдине вікно подання електронної звітності", що дає змогу платникам податків звітувати до всіх центральних органів влади в режимі online через спеціальне "єдине вікно" й за єдиним уніфікованим стандартом.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства доходів і зборів України, цю концепцію уряд затвердив на засіданні уряду 7 серпня.

"Концепція передбачає, що громадяни та підприємства замість подання значної кількості ідентичних звітних даних до різних органів влади та за різними стандартами матимуть можливість подавати їх один раз і в дистанційному режимі. Натомість між центральними органами влади буде налагоджено автоматичний інформаційний обмін, що дасть змогу оперативно отримати доступ до звітних даних, необхідних для виконання покладених на них функцій", - пояснили в міністерстві.

За оцінками фахівців Міндоходів, запровадження "єдиного вікна" дасть можливість громадянам і бізнесу зберегти час та скоротити матеріальні витрати на підготовку й подання звітності, а органам влади – на її приймання та опрацювання. Крім того, це дозволить відмовитися від паперового документообігу, а також знизити роль людського фактора - наявності помилок у звітах, суб’єктивізму, корупційних проявів тощо.

У Міндоходів розраховують, що створення "єдиного вікна" сприятиме поліпшенню бізнес-середовища та інвестиційного клімату.

Планується, що концепцію буде реалізовано у три етапи: на першому – уніфікація електронної звітності, яка подається до центральних органів влади в електронній формі; на другому – впровадження єдиних стандартів формування і подання звітності в електронній формі; на третьому – впровадження системи в промислову експлуатацію.

Міністерству доходів і зборів України, Держагентству з питань науки, інновацій та інформатизації разом із Мінфіном, Міністерством економічного розвитку та торгівлі, Міністерством юстиції та іншим центральними органами виконавчої влади доручено у двомісячний термін розробити план реалізації концепції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА