19:22 08.08.2013

МЗС України вказало російському дипломатові на безпідставність обвинувачень, висунених проти українського рибалки

2 хв читати

Міністерство закордонних справ України запросило тимчасового повіреного у справах Росії в Україні Андрія Воробйова у зв'язку з ситуацією навколо українського рибалки, що вижив після зіткнення з російським прикордонним картером в Азовському морі.

"Російській стороні було вказано на необхідність невідкладного надання Олександру Федоровичу можливості повернутися на батьківщину з огляду на недоведеність його провини у вчиненні протиправних дій із незаконного вилову водних біологічних ресурсів", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі МЗС України в четвер.

Згідно з інформацією, увагу російського дипломата було акцентовано на свідченнях постраждалого українця щодо відсутності на українському човні будь-яких речових доказів вчинення протиправних дій і, відповідно, безпідставності висунених проти нього обвинувачень.

Окрім цього, згідно з інформацією, особливий акцент було зроблено на озвученій раніше позиції української сторони щодо проведення спільного об'єктивного розслідування інциденту з урахуванням усіх обставин, зокрема і чинної двосторонньої договірно-правової бази, якою визначено нинішній статус Азовського моря.

"У відповідь А.Воробйов укотре висловив жаль у зв'язку з інцидентом і запевнив у невідкладному доведенні змісту цієї зустрічі до керівництва МЗС РФ із метою ухвалення необхідних рішень", - повідомили в МЗС України.

Як повідомлялося, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського сел. Воронцовки сталося зіткнення українського баркаса та катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, внаслідок чого загинули чотири українці, одного вдалося врятувати. Урятованого українця О.Федоровича 19 липня прооперували в райлікарні Єйська (Краснодарський край, РФ).

Прокуратура Маріуполя (Донецька обл.) відкрила кримінальне провадження щодо інциденту в Азовському морі. Маріупольська прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері внесла відомості за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою кваліфікацією за ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) КК України. Розслідування доручено проводити слідчому відділу лінійного відділу на станції Маріуполь Управління МВС України на Донецькій залізниці.

У Росії розслідується кримінальна справа проти рибалки. За інформацією ЗМІ, українцю Олександру Федоровичу російські правоохоронці вже висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). О.Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА