18:44 09.08.2013

Причиною загоряння українського Ан-12 у німецькому аеропорту могли стати технічні неполадки допоміжної системи управління - посол

1 хв читати

За попередніми даними, загоряння українського Ан-12 в аеропорту Лейпцига (Німеччина) спричинила неполадка допоміжної системи управління машини.

Літак відновленню не підлягає, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю в Берліні посол України в Німеччині Павло Клімкін.

"За нашою інформацією, це сталося тоді, коли літак просто стояв, і перш ніж запустити двигуни, в літаку Ан-12 запустили систему ДСУ - це допоміжна система управління, яка включається для подання електроенергії та тиску в літаку при вимкнених двигунах. Це суто попередні дані, які ми отримали від адміністрації аеропорту. Для розслідування причин події створено спеціальну комісію", - повідомив П.Клімкін.

Він також уточнив, що машина відновленню не підлягає, але літак був застрахований.

"У гасінні брали участь кілька десятків пожежних машин, які оперативно прибули на місце, проте літак дуже сильно постраждав. Ступінь пошкоджень наразі визначається. Ми перебуваємо в постійному контакті з владою. Ситуація під контролем", - додав П.Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА