18:21 12.08.2013

Томенко пропонує закріпити на законодавчому рівні заборону на побори зі студентів

2 хв читати

Голова Комітету Верховної ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко сподівається, що парламент підтримає його законопроект про заборону благодійних внесків у вишах.

"Нарешті уряд усвідомив, що існує ганебна практика стягування зі студентів або їхніх батьків грошей, окрім плати за контракт, за поселення до гуртожитку чи якісь інші послуги", - сказав М.Томенко агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Водночас депутат зазначив, що заяви прем'єр-міністра Миколи Азарова, який розпорядився припинити такі побори, недостатньо.

"Таких розпоряджень було багато після того, як депутати звертали увагу на такі факти", - наголосив він.

М.Томенко нагадав, що він зареєстрував у парламенті законопроект про внесення змін до закону "Про вищу освіту в Україні", який прямо забороняє стягувати зі студентів та абітурієнтів обов'язкові благодійні внески.

"Вихід із ситуації, що склалася, не в тому, щоб давати розпорядження, а в тому, щоб на законодавчому рівні припинити побори зі студентів", - сказав депутат.

"Я сподіваюся, що вже у вересні парламентська більшість підтримає цей законопроект, і так звані благодійні внески буде заборонено", - наголосив М.Томенко.

Як повідомлялося, М.Азаров на своїй сторінці у Facebook пообіцяв звільняти за стягування благодійних внесків зі студентів під час заселення до гуртожитку. Прем'єр пообіцяв дати доручення міністрові освіти і науки Дмитру Табачнику щодо негайного припинення такої практики, і попросив студентів, з яких вимагають такі "благодійні внески", повідомляти про ці випадки уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА