19:38 12.08.2013

Позику СБ у $300 млн на iнвестпроекти з енергоефективностi у 2014 р. отримають сiм пiдприємств теплопостачання - Мiнрегiон

2 хв читати

Сiм пiдприємств у сферi централiзованого теплопостачання вiдiбрано для участi в новому проектi Свiтового банку (СБ, World Bank) "Пiдвищення енергоефективностi в секторi централiзованого теплопостачання України", початок реалiзацiї якого заплановано на другу половину 2014 року.

Як повiдомила прес-служба Мiнiстерства регiонального розвитку, будiвництва та житлово-комунального господарства (Мiнрегiон) у понедiлок, Мiнiстерство фiнансiв днями надало Мiнрегiону ще три позитивнi оцiнки фiнансового становища пiдприємств Миколаєва, Харкова та Iвано-Франкiвська, що планують взяти участь у новому проектi СБ.

"Фiнансування обсягом $300 млн на реалiзацiю запланованих заходiв буде надано за пiдтримки iнвестицiйної позики СБ", - йдеться в повiдомленнi.

Таким чином, згiдно з даними Мiнрегiону, фiнансування буде надано для ККП "Донецькмiськтепломережа", КП "Харкiвськi тепловi мережi", ОКП "Миколаївоблтеплоенерго", МКП "Херсонтеплоенерго", КП "Вiнницямiськтеплоенерго", ДМП "Iвано-Франкiвськтеплокомуненерго" та КП "Мiськтепловоденергiя" (Кам'янець-Подiльський Хмельницької обл.).

"Iнвестицiї будуть спрямованi на пiдвищення економiчної та енергетичної ефективностi пiдприємств, мiнiмiзацiю витрат паливно-енергетичних ресурсiв, удосконалення iнституцiйного потенцiалу та пiдвищення надiйностi функцiонування систем теплопостачання", - зазначає Мiнрегiон.

Iншi деталi про умови зазначеної позики в повiдомленнi не уточнюються.

Як повiдомлялося з посиланням на главу Мiнрегiону Геннадiя Темника, мiнiстерство до 13 травня "опрацювало" з мiжнародними фiнансовими органiзацiями iнвестицiйнi проекти у сферi ЖКГ та регiонального розвитку на суму близько 15 млрд грн.

За словами мiнiстра, окрiм зазначеного проекту СБ у сферi теплопостачання, Мiнрегiон, зокрема, розглядав можливiсть продовження реалiзацiї iнвестпроекту у сферi мунiципальної iнфраструктури: планувався запуск проекту "Мунiципальна iнфраструктура України-2" у сферi водопостачання та водовiдведення i твердих побутових вiдходiв.

Проекти передбачалося реалiзувати за участю СБ, Європейського iнвестицiйного банку, Європейського банку реконструкцiї i розвитку та iнших.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА