15:10 13.08.2013

"Батьківщина" вимагає припинити тиск на газету "Експрес"

2 хв читати

Партія ВО "Батьківщина" вимагає від влади припинити тиск на україномовну газету "Експрес" та забезпечити умови для відновлення випуску газети.

У заяві, поширеній прес-службою партії у вівторок, зазначається, що "однією з найочевидніших причин блокади, організованої Міндоходів, є нервова реакція влади на критичні матеріали, які були опубліковані в останніх номерах видання".

"Газета також відмовилася розміщувати "джинсу" про небачені успіхи в діяльності керівника уряду Азарова, який довів українську економіку до серйозної кризи. Таким чином, напередодні президентських виборів нинішній антиукраїнський режим намагається знищити незалежні регіональні ЗМІ і взяти їх під свій контроль. Такі дії із обмеження свободи слова є неприпустимими у країні, яка визнала своїм головним зовнішньополітичним орієнтиром європейську інтеграцію і розраховує на підписання Угоди про асоціацію з ЄС на листопадовому саміті", - наголошують у "Батьківщині".

"Ми вимагаємо від Міністерства доходів і зборів, уряду і президента Віктора Януковича негайно припинити тиск на видання "Експрес" і забезпечити всі належні умови для негайного відновлення випуску газети", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, на сайті "Експресу" у вівторок з'явилося повідомлення про чергове блокування виходу видання - другому з травня цього року.

Видання пояснює, що з 12 серпня шість підприємств, що забезпечують підготовку, вихід у світ та розповсюдження газети, були позбавлені можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, який адмініструє центральний апарат Міндоходів. Формальна причина відмови - "місцезнаходження юридичної особи, зазначене в документі, не відповідає інформації Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Проблема виникла, зокрема, у підприємств ТОВ "Газета Експрес", "Експрес Груп", "Фонд "Свобода слова", "Експрес Медіа Друк", "Експрес Медіа Поліграф".

При цьому проведена ввечері в понеділок звірка з податковими інспекціями за місцем обліку у Львові та Львівській області відмінностей не виявила і підтвердила відсутність заборгованості зі сплати податків до бюджетів будь-яких рівнів і планових або позапланових перевірок, зазначає видання.

Газета "Експрес" входить до "Експрес Мультимедіа Груп", яка позиціонує себе як "найбільша в світі компанія з випуску газет і журналів українською мовою", має провідне положення за тиражами в Західній Україні. Заявлений тираж газети "Експрес": 65 тис. примірників у вівторок і п'ятницю і близько 500 тис. у четвер, близько половини припадає на Львів та Львівську область. Група видає також до десяти щомісячних журналів із заявленими тиражами від 50 тис., регіональну газету "Поділля", щотижневий таблоїд "Блискавка" і два сайти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА