12:15 14.08.2013

У Міндоходів називають заяви про тиск на львівську газету "Експрес" безпідставними

2 хв читати

У Міністерстві доходів і зборів заявляють, що не висували ніяких вимог до львівської газети "Експрес" і спростовують заяви про тиск на видання.

"Безумовно поважаючи принцип свободи слова, наголошуємо, що заяви щодо тиску на газету "Експрес" є безпідставними. До посадових осіб чи співробітників цього чи інших ЗМІ з боку Міністерства не висувалося жодних вимог щодо коригування редакційної політики чи взагалі будь-яких інших вимог", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства, оприлюдненому в середу.

"Водночас наголошуємо, що засоби масової інформації як суб'єкти господарювання нарівні з підприємствами інших галузей мають перед Українською державою зобов'язання своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки та дотримуватися норм податкового законодавства", - додали в Міндоходів.

При цьому у відомстві зазначили, що його співробітники не вдавалися до жодних дій, спрямованих на обмеження можливості компаній, що видають газету "Експрес", зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних. "На сьогодні підприємства ТОВ "Газета Експрес", ТОВ "Експрес Груп", ТОВ "Фонд "Свобода слова", ТОВ "Експрес Медіа Друк", ТОВ "Експрес Медіа Поліграф" мають можливість безперешкодно зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі. Офіційних скарг від вищезазначених підприємств до органів Міндоходів не надходило", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, на сайті "Експреса" у вівторок з'явилося повідомлення про чергове блокування виходу видання - друге з травня цього року. Видання пояснює, що з 12 серпня шість підприємств, що забезпечують підготовку, вихід у світ і розповсюдження газети, були позбавлені можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, адміністрування якого здійснює центральний апарат Міндоходів. Формальна причина відмови - "місцезнаходження юридичної особи, зазначене в документі, не відповідає інформації Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Проблема виникла, зокрема, у ТОВ "Газета Експрес", ТОВ "Експрес Груп", ТОВ "Фонд "Свобода слова", ТОВ "Експрес Медіа Друк", ТОВ "Експрес Медіа Поліграф".

При цьому здійснене ввечері в понеділок звіряння з податковими інспекціями за місцем обліку у Львові та Львівській області відмінностей не виявило і підтвердило відсутність заборгованості зі сплати податків до бюджетів будь-яких рівнів і планових або позапланових перевірок, зазначає видання.

Газета "Експрес" входить до "Експрес Мультимедіа Груп", яка позиціонує себе як "найбільша у світі компанія з випуску газет і журналів українською мовою", має лідерське становище за накладами в Західній Україні. Заявлений тираж газети "Експрес": 65 тис. примірників у вівторок і п'ятницю і близько 500 тис. - у четвер, близько половини припадає на Львів і Львівську область. Група видає також до десяти щомісячних журналів із заявленими накладами від 50 тис., регіональну газету "Поділля", щотижневий таблоїд "Блискавка" та має два сайти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА