18:46 14.08.2013

Грецький "ПАОК" замінить дискваліфікований "Металіст" у плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів - рішення УЄФА

2 хв читати

Грецький клуб "ПАОК" замінить харківський "Металіст" у раунді плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА і зіграє замість українського клубу з німецьким "Шальке-04".

"Робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій, до складу якої входять п'ятеро членів виконкому УЄФА, вирішила замінити "Металіст" на "ПАОК" на частину сезону 2013/14 років у європейських клубних змаганнях", - повідомляє в середу офіційний сайт УЄФА.

При цьому "ПАОК" не буде замінений у раунді плей-оф Ліги Європи УЄФА. Отже, його суперник тель-авівський "Маккабі" без боротьби потрапить безпосередньо в груповий етап.

У повідомленні наголошується, що це рішення є остаточним. При цьому "Металіст" може оскаржити його у Спортивному арбітражному суді Лозанни.

Як відомо, "Металіст" пробився до раунду плей-оф кваліфікації дебютної для себе Ліги чемпіонів, пройшовши "ПАОК" за сумою двох матчів. У Салоніках харків'яни перемогли з рахунком 2:0, а в Харкові команди розійшлися нічиєю 1:1.

14 серпня було оголошено, що Апеляційна інстанція УЄФА ухвалила рішення в дисциплінарній справі стосовно футбольного клубу "Металіст" (Харків) і відсторонила його від участі в єврокубках у сезоні 2013/14 років. Український клуб має намір оскаржити це рішення в Лозаннському суді.

Як повідомлялося, 2 серпня Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) ухвалив рішення позбавити ФК "Металіст" бронзових нагород сезону 2007/2008 років за підсумками розгляду справи про договірний матч "Металіст" - "Карпати". Водночас із "Металіста" та "Карпат" не зніматимуть по 9 очок у сезоні 2011/2012, отже, турнірна таблиця того чемпіонату залишається без змін.

6 серпня УЄФА порушив дисциплінарну справу стосовно "Металіста" на підставі ст. 2.04, 2.05 і 2.10 регламенту Ліги чемпіонів УЄФА щодо критеріїв допуску до турнірів УЄФА.

7 серпня "Металіст" вийшов у раунд плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2013-2014 рр., де його суперником став німецький клуб "Шальке". 21 серпня команди мали зіграти в Гельзенкірхені, а 27 серпня - у Харкові.

12 серпня ФК "Металіст" подав апеляцію до Верховного суду Швейцарії на рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS) щодо цього матчу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА