13:13 15.08.2013

Онищенко не виключає повернення українських цукерок на росiйський ринок, але для цього "треба попрацювати"

2 хв читати
Онищенко не виключає повернення українських цукерок на росiйський ринок, але для цього "треба попрацювати"

Голова Росспоживнагляду, головний державний санiтарний лiкар РФ Геннадiй Онищенко заявив, що на переговорах з українською делегацiєю в Москвi у п'ятницю може бути вироблено механiзм повернення на ринок РФ кондитерської продукцiї компанiї Roshen (Україна).

"Напевно. Ми зустрiчаємося для того, щоб виробити якийсь механiзм. Вони (українська сторона), мабуть, таку мету мають", - сказав Г.Онищенко "Iнтерфаксу" в четвер.

"Найiмовiрнiше, вони приїжджають з цiєю метою", - заявив голова Росспоживнагляду.

Переговори на тему повернення на ринок РФ кондитерської продукцiї української компанiї Roshen вiдбудуться в Москвi у п'ятницю, 16 серпня.

"Претензiї нашi залишаються незмiнними. Нашi претензiї такi: законодавство про захист прав споживачiв, тобто вiдповiднiсть якостi. Не треба органiзовувати проти Росiї опiр, не треба пересмикувати факти, а треба сiдати й домовлятися", - заявив Г.Онищенко напередоднi.

Ранiше Г.Онищенко сказав "Iнтерфаксу", що до Москви прилетять мiнiстри економiки та сiльського господарства України. На запитання про перспективи повернення кондитерської продукцiї української компанiї Roshen Г.Онищенко вiдповiв: "Якщо дотримуватимуться всi вимоги, якщо буде вибудувано систему, то не виключається, звiсно, повернення".

"Але треба багато попрацювати. Треба, щоб якiсть продукцiї була стабiльною i гарантованою", - зазначив голова Росспоживнагляду.

29 липня санiтарна служба ввела заборону на постачання до Росiї продукцiї компанiї Roshen - одного з найбiльших виробникiв кондитерських виробiв в Українi. "На жаль, нашi пiдозри пiдтвердилися, про що ми щиро шкодуємо. Виявленi порушення дають нам пiдстави порушувати питання про введення заборони на ввезення всiєї продукцiї цiєї фiрми", - сказав Г.Онищенко.

"Надано вказiвки митним органам про заборону ввезення на територiю нашої країни кондитерських виробiв компанiї Roshen, - повiдомив вiн.

За словами Г.Онищенка, Росспоживнагляд вiдiбрав для експертизи з торговельних мереж Москви кондитерську продукцiю, вироблену на чотирьох фабриках компанiї Roshen - київськiй, вiнницькiй, марiупольськiй i кременчуцькiй. Г.Онищенко заявив: його вiдомство дiйшло висновку, що продукцiя "не вiдповiдає заявленим параметрам".

"Порушено вимоги до якостi та безпеки. Є пiдстави говорити про системнi порушення чинного законодавства нашої країни про захист прав споживачiв", - повiдомив вiн.

Це не перша претензiя Росспоживнагляду до продукцiї, що постачається з України. Зокрема, ранiше Росспоживнагляд вводив заборону на постачання українського сиру. Пiсля низки узгоджень постачання сиру вiдновилися.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА