17:21 15.08.2013

Звіт про суми нарахованого єдиного внеску в серпні потрібно подавати до Пенсійного фонду - Міндоходів

1 хв читати

Процедури адміністрування щодо приймання та обробки звіту про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та обліку сплати страхових коштів у картках особових рахунків платників податків у серпні здійснюватиме Пенсійний фонд України.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства доходів і зборів України в четвер, таке рішення було ухвалено "для створення сприятливих умов для платників єдиного внеску, та щоб уникнути соціального напруження у здійсненні пенсійних виплат за серпень".

У Міндоходів наголошують, що, згідно з п. 3 заключних положень закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" від 4 липня 2013 року (№ 406-VII), наразі розглядається питання про продовження виконання зазначених функцій Пенсійним фондом України до 31 серпня 2013 року.

"Враховуючи це в серпні поточного року звіти щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування потрібно, як і раніше, направляти до Пенсійного фонду. Нагадуємо, що подати звіт необхідно не пізніше 20 серпня", - повідомляють у міністерстві.

Функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на Міндоходів покладено згідно з указом президента України від 24 грудня 2012 р. (№ 726/2012) "Про деякі заходи щодо оптимізації системи центральних органів виконавчої влади".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА