19:24 15.08.2013

Тимошенко знову категорично відмовляється їхати до суду в справі "ЄЕСУ" - ДПтС

2 хв читати

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко відмовляється від етапування на судове засідання у справі про фінансові зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), яке призначено на 16 серпня в Київському районному суді Харкова.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України, Ю.Тимошенко була поінформована про виклик до суду 16 серпня і в категоричній формі заявила, що не бажає бути етапованою.

Ю.Тимошенко також написала заяву, яка фактично нічим не відрізняється від попередніх, в якій заявила клопотання до суду в справі ЄЕСУ.

Прес-служба повідомила, що у зв'язку з категоричним небажанням засудженої бути етапованою до суду, а також з огляду на незрозумілі з точки зору закону заяви та з метою недопущення з її боку провокацій і скандальних ситуацій керівництво колонії на підставі заяви Ю.Тимошенко та акта про її відмову ухвалило рішення відкликати заявку на забезпечення супроводу і конвою.

У разі ж, якщо раптом засуджена виявить бажання їхати до суду, всі організаційні заходи з боку керівництва колонії будуть зроблені невідкладно і своєчасно.

Чергове засідання Київського суду Харкова у справі про зловживання корпорації "ЄЕСУ", яку в 1995-1996 рр.. очолювала Ю.Тимошенко, розпочнеться 16 серпня о 15.00 в будівлі Апеляційного суду Харківської області.

У рамках справи "ЄЕСУ" екс-прем'єру пред'явлені обвинувачення за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 рр.. шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 ст. 27, ч.5 ст. 191 КК); замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 27, ч.2 ст. 15, ч.5 ст. 191 КК); несплата податку підприємства "ЄЕСУ" (ч.3 ст. 27, ч.3 ст. 212 КК); несплата прибуткового податку, (ч.3 ст. 212 КК); скоєння злочину шляхом службового підроблення (ч.3 ст. 27, ч.2 ст. 366 КК).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА